אוכל
תמונת AVI׃ mako

ריזוטו צלפים, גרידת לימון ושוקולד

הנה שילוב טעמים שעל הנייר נשמע קצת מוזר אבל למעשה עוד נפלא: צלפים, דסקית שוקולד וגם מיץ חזרת וגרידת לימון. איכשהו, התוצאה הסופית מופלאה. מומלץ

שף קארקו | מאסטר שף | פורסם 12/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדסקית השוקולד:

50 גרם שוקולד מריר איכותי

מלח

צ'ילי חריף טחון

לריזוטו:

45 גרם חמאה

1 בצל שאלוט קצוץ

240 גרם אורז Carnaroli (אפשר גם Gallo או Acquarello)

½ כוס יין לבן יבש

½ ליטר מים

50 גרם גבינת מסקרפונה

30 גרם גבינת פרמזן

40 גרם מיץ חזרת (סחוט במסחטה)

מלח

פלפל

לרוטב:

500 גרם צלפים Pantelleria או Salina

מים

30 גרם שמן זית כתית איכותי

גרידת לימון מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 דסקית השוקולד: ממיסים את השוקולד ושמים מעל נייר אפיה, מוסיפים מעט מלח וצ'ילי חריף טחון. לאחר שהשוקולד מצטנן ומתייבש, בעזרת חותכן בקוטר של 2.5 ס"מ צרים דסקיות שוקולד ומניחים בצד.

2 במחבת עם חמאה מטגנים קלות את בצל השאלוט. מוסיפים את האורז לטיגון קל. מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה עד לצמצום. ממשיכים לבשל עם מים חמים עד שהאורז מוכן.

3 מסירים את המחבת מהאש, מוסיפים את גבינת המסקרפונה, הפרמזן ומיץ החזרת וממשיכים בבחישה עד לקבלת מרקם סמיך. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

4 הרוטב: משרים את הצלפים במים להוצאת מליחות עד שטעמם הופך למתוק מעט. במערבל חשמלי שמים את הצלפים, מוסיפים מים ושמן זית כתית. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.

5 הרכבת המנה: יוצקים את רוטב הצלפים לצלחת, מפזרים מעל גרידת לימון. לאחר מכן מוסיפים את הריזוטו ומשטחים אותו בצלחת. מניחים דסקית שוקולד על הריזוטו במרכז הצלחת. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים