אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

תחתיות ארטישוק של סבתא פיפינה

מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי פרגיות ברוטב סמיך. מנה שממלאת את הבית בריחות נהדרים

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 29/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב:

3 בצלים קצוצים

2 יחידות של מקלות סלרי, חתוכים

3 שיני שום קצוצות

1 כף רכז רימונים (לא חובה)

1 כפית כורכום

מלח ופלפל שחור

2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/3 כוס מים חמים

למילוי:

1 חבילה תחתיות ארטישוק קפואות (אני השתמשתי בסנפרוסט)

500 גרם פרגיות טחונות (אפשר גם בשר בקר)

2 שיני שום

2 כפות פטרוזליה קצוצה

3 כפות פרורי לחם

1 ביצה

1/4 כפית כורכום

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר את הבצל כ-5 דקות על אש בינונית, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הסלרי, השום, רכז הרימונים, התבלינים והמים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה.

2 מכינים את המילוי לתחתיות הארטישוק: מערבבים את כל חומרי המילוי (למעט התחתיות), ממלאים את התחתיות ומניחים בסיר עם הרוטב.

3 מבשלים 35-40 דקות על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם בעדינות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!