צילום׃ עודד קרני
ט'גין טאנזיה
התוספת שתשרדג כל אורז לבן משעמם
סבתא אסתר | "מבצע סבתא במסעדת ג'וי"
| פורסם 04/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 בצלים גדולים
10 שזיפים יבשים מגולענים
10 מישמישים יבשים
50 גרם שקדים קלופים פרוסים
50 גרם צנוברים
50 גרם צימוקים בהירים
50 גרם אגוזי מלך או פקאן קצוצים
1 כפית כורכום
1 כף סוכר חום
¼ כוס שמן
½ כוס מים
מלח ופלפל שחור - לפי טעם
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן עד להשחמה. 2. תוך כדי ערבוב מתמיד, מוסיפים את שאר החומרים בסדר הבא במרווחים של 2 דקות בין כל מרכיב: שזיפים, משמשים, שקדים, צנוברים, צימוקים ואגוזי מלך. 3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים עוד כמה דקות עד שהעיסה הופכת להומוגנית 4. מוסיפים בזהירות את המים, ולאחר 2 דקות נוספות מכבים את הגז ומגישים חם על אורז לבן או על קוסקוס לבן.