אוכל
צילום׃ עודד קרני

ט'גין טאנזיה

התוספת שתשרדג כל אורז לבן משעמם

סבתא אסתר | "מבצע סבתא במסעדת ג'וי" | פורסם 04/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.9 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצלים גדולים
10 שזיפים יבשים מגולענים
10 מישמישים יבשים
50 גרם שקדים קלופים פרוסים
50 גרם צנוברים
50 גרם צימוקים בהירים
50 גרם אגוזי מלך או פקאן קצוצים
1 כפית כורכום
1 כף סוכר חום
¼ כוס שמן
½ כוס מים
מלח ופלפל שחור - לפי טעם

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן עד להשחמה. 2. תוך כדי ערבוב מתמיד, מוסיפים את שאר החומרים בסדר הבא במרווחים של 2 דקות בין כל מרכיב: שזיפים, משמשים, שקדים, צנוברים, צימוקים ואגוזי מלך. 3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים עוד כמה דקות עד שהעיסה הופכת להומוגנית 4. מוסיפים בזהירות את המים, ולאחר 2 דקות נוספות מכבים את הגז ומגישים חם על אורז לבן או על קוסקוס לבן.