דושפרה
כיסוני בצק ממולאים בשר כבש. בואו ליהנות גם מהטעם וגם מחוויית ההכנה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק
300 גרם קמח
1 ביצה
כפית מלח
1 כוס מים
לבשר
300 גרם בשר כבש
50 גרם שומן כבש
1 בצל קצוץ מטוגן
תיבול: מלח, פלפל, כורכום, בהרט
לרוטב מלווה
2 כפות חומץ
כף מיץ לימון
1 שן שום
אופן ההכנה:
1 שמים קמח, מלח וביצה במיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבב.
2 מוסיפים בהדרגה את המים עד שהבצק מוכן ואינו דביק. בערך 7 דקות.
3 עוטפים את הבצק בניילון על מנת שלא יתייבש ומניחים במקרר למנוחה של מינימום 30 דקות.
4 טוחנים את הבשר עם השומן, ומוסיפים בצל קצוץ מטוגן.
5 מתבלים במלח, פלפל, כורכום וטיפה בהרט.
6 לאחר שהבצק נח, מרדדים לעובי 5 מ"מ וקורצים עיגולים גדולים בעזרת כוס.
7 במרכז כל עיגול מניחים כפית בשר.
8 סוגרים ויוצרים כיסונים, חשוב מאוד להקפיד ללחוץ על קצוות הבצק על מנת שלא ייפתחו בזמן הבישול.
9 מבשלים עד שהכיסונים צפים ולבנבנים.
10 את הכיסונים נהוג להגיש בליווי רוטב מסורתי העשוי מחומץ, מיץ לימון ושום (מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה).
סימון תזונתי עבור כל המתכון:
אנרגיה | 636 קלוריות |
חלבונים | 29 גרם |
פחמימות | 60 גרם |
שומנים | 30 גרם |