אוכל
תמונת AVI׃ mako

דושפרה

כיסוני בצק ממולאים בשר כבש. בואו ליהנות גם מהטעם וגם מחוויית ההכנה

דויד מור | מאסטר שף | פורסם 11/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

300 גרם קמח

1 ביצה

כפית מלח

1 כוס מים

לבשר

300 גרם בשר כבש

50 גרם שומן כבש

1 בצל קצוץ מטוגן

תיבול: מלח, פלפל, כורכום, בהרט

לרוטב מלווה

2 כפות חומץ

כף מיץ לימון

1 שן שום

אופן ההכנה:

1 שמים קמח, מלח וביצה במיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבב.

2 מוסיפים בהדרגה את המים עד שהבצק מוכן ואינו דביק. בערך 7 דקות.

3 עוטפים את הבצק בניילון על מנת שלא יתייבש ומניחים במקרר למנוחה של מינימום 30 דקות.

4 טוחנים את הבשר עם השומן, ומוסיפים בצל קצוץ מטוגן.

5 מתבלים במלח, פלפל, כורכום וטיפה בהרט.

6 לאחר שהבצק נח, מרדדים לעובי 5 מ"מ וקורצים עיגולים גדולים בעזרת כוס.

7 במרכז כל עיגול מניחים כפית בשר.

8 סוגרים ויוצרים כיסונים, חשוב מאוד להקפיד ללחוץ על קצוות הבצק על מנת שלא ייפתחו בזמן הבישול.

9 מבשלים עד שהכיסונים צפים ולבנבנים.

10 את הכיסונים נהוג להגיש בליווי רוטב מסורתי העשוי מחומץ, מיץ לימון ושום (מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה).

סימון תזונתי עבור כל המתכון:

אנרגיה 636 קלוריות
חלבונים 29 גרם
פחמימות 60 גרם
שומנים 30 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים