אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ריזוטו ים תיכוני עם זעפרן

ריזוטו בפרשנות קצת אחרת עם צ'ילי שנותן טוויסט, שערות זעפרן וכוסברה. שעה עבודה של מצקת ועוד מצקת מציר הירקות וזה מוכן

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 12/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.4 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות קטנות מאוד

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

2 שיני שום קצוץ

1 צרור כוסברה קצוצה

2 גבעולי סלרי קצוצים

3-4 שערות זעפרן

כוס אורז לריזוטו עגול

כוס יין לבן

1 וחצי כוסות ציר ירקות

100 גר' גבינת פרמזן חתוכות לפרוסות דקיקות

קוביית חמאה

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הצ'ילי, שיני השום, הסלרי, הכוסברה והזעפרן ומאדים כרבע שעה. מוסיפים את הריזוטו . בינתיים מרתיחים את הציר בסיר גדול ומשאירים לבעבע על אש קטנה.

2 עכשיו מתחילים להשקות את סיר הריזוטו כל הזמן במצקת מתוך הסיר המבעבע. מוסיפים את היין הלבן וכל הזמן בוחשים עד שהיין נספג. ממשיכים להשקות את האורז כ-20 דקות. מכבים את האש ומגישים עם פרוסות פרמזן. מעל אפשר להוסיף גם קוביית חמאה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

 

 

 

כפתור מגה