סמוסה הודית
נגיסי בצק הודיים פריכים שמתפרקים בפה, במילוי חם של תפוחי אדמה, אפונה, צ'ילי ותבלינים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
אין כמו סמוסה הודית כדי להכניס טעמים וניחוחות מהמזרח אל המטבח הביתי; מדובר בכיסונים פריכים וזהובים, ממולאים בתערובת עשירה של תפוחי אדמה, אפונה ותבלינים חמים כמו גארם מסאלה וכמון. את הסמוסה אפשר להגיש כחטיף, כמנה ראשונה או כנשנוש לצד יוגורט.
מרכיבים (16 מנות):
לבצק:
כוס קמח חומוס
כוס קמח רגיל
חצי כפית מלח
4 כפות שמן צמחי
חצי כוס מים
למלית:
כף וחצי חמאה מזוקקת
4 תפוחי אדמה מבושלים
כוס אפונה מסוננת
כפית צ'ילי טחון
2 שיני שום קצוצות
גארם מסאלה (תבלין הודי המורכב מכמון, קינמון, הל ואגוז מוסקט)
כפית וחצי גרעיני כמון
מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח והמלח, מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עד שהוא נספג כולו ומתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המים בהדרגה. אחרי כל הוספה לשים היטב את הבצק. המרקם הסופי צריך להיות גמיש ומעט קשה.
2 מעבדים את הבצק לכדי כדור, מושחים בשמן, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה.
3 בינתיים מכינים את המלית: מועכים את תפוחי האדמה לכדי מלית גסה. מחממים במחבת את החמאה המזוקקת ומוסיפים את זרעי הכמון ואבקת הצ'ילי. כשזרעי הכמון מתפצפצים מוסיפים את השום, הגארם מסאלה, מחית תפוחי האדמה והאפונה. מטגנים תוך ערבוב למשך 10 דקות ומסירים מהאש.
4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-16 כדורים. דוחפים את האגודל למרכזו של כל כדור עד שנוצר כיס, ולתוכו דוחסים את המלית. סוגרים את הכיסון ומהדקים היטב את קצותיו כך שההידוק ייצור מעין עיטור.
5 מטגנים את הכיסונים בשמן עמוק, ומוציאים באמצעות כף מחוררת אל צלחת שעליה נייר סופג. מגישים חם או קר לצד יוגורט עם עלי נענע וכוסברה קצוצים.




