אוכל

חצאי חבושים ממולאים בשר

כי למה להסתפק בפלפלים וקישואים

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבושים

ארבעה חבושים

תערובת הבשר

חצי קילו כבש טחון
2 שיני שום קצוצות
חצי בצל אדום קצוץ
פלפל ירוק טרי חריף קצוץ
כף עלי תימין
רבע כוס שמן זית
2 ביצים
חצי כפית קינמון
מלח פלפל.

רוטב

כוס מרק עוף
שליש כוס מיץ לימון
6 שיני שום פרוסות
3 כפות תרכיז רימונים מוכן
3 גבעולי תימין
מלח פלפל.

אופן ההכנה:

1 הכנת ארבעה חבושים: לחצות לאורך, לרוקן מהחלק הפנימי גומה קטנה יחסית ולא סירה עמוקה. עושים את זה עם כפית פריזאית, אפשר להיעזר בסכין. כדי שהחבוש לא יתנדנד על הבטן, מיישרים/ חותכים לו את ה"תחת".

תערובת הבשר: עושים 8 קציצות גדולות. שמים כל קציצה על מחצית חבוש, כך שנשארת גבעה ענקית בחוץ. זה נראה כמעט כמו חבוש שלם בחזרה. · טובלים רק את הצד של הבשר בפירורי לחם ומטגנים רק אותו במחבת עם שמן זית כשלוש דקות. מוציאים לתבנית צלייה ומניחים עם צד הבשר כלפי מעלה.

הכנת הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. · יוצקים לתבנית (לא על) החבושים, ושולחים לתנור בחום של 180 מעלות לשעה עד שהחבושים מתרככים מעט