חצאי חבושים ממולאים בשר
כי למה להסתפק בפלפלים וקישואים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חבושים
ארבעה חבושים
תערובת הבשר
חצי קילו כבש טחון
2 שיני שום קצוצות
חצי בצל אדום קצוץ
פלפל ירוק טרי חריף קצוץ
כף עלי תימין
רבע כוס שמן זית
2 ביצים
חצי כפית קינמון
מלח פלפל.
רוטב
כוס מרק עוף
שליש כוס מיץ לימון
6 שיני שום פרוסות
3 כפות תרכיז רימונים מוכן
3 גבעולי תימין
מלח פלפל.
אופן ההכנה:
1 הכנת ארבעה חבושים: לחצות לאורך, לרוקן מהחלק הפנימי גומה קטנה יחסית ולא סירה עמוקה. עושים את זה עם כפית פריזאית, אפשר להיעזר בסכין. כדי שהחבוש לא יתנדנד על הבטן, מיישרים/ חותכים לו את ה"תחת".
תערובת הבשר: עושים 8 קציצות גדולות. שמים כל קציצה על מחצית חבוש, כך שנשארת גבעה ענקית בחוץ. זה נראה כמעט כמו חבוש שלם בחזרה. · טובלים רק את הצד של הבשר בפירורי לחם ומטגנים רק אותו במחבת עם שמן זית כשלוש דקות. מוציאים לתבנית צלייה ומניחים עם צד הבשר כלפי מעלה.
הכנת הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. · יוצקים לתבנית (לא על) החבושים, ושולחים לתנור בחום של 180 מעלות לשעה עד שהחבושים מתרככים מעט