אוכל

אורז ירוק בתנור

בא לכם לגוון מהאורז הלבן הסטנדרטי? קבלו מתכון חגיגי ועשיר לאורז ירוק שמכינים - שימו לב - בתנור. מסוג המנות היפות והטעימות שמקבלות הכי הרבה מחמאות, בלי שבאמת טרחתם בשבילן. בשביל זה יש בלנדר

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 29/08/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כוס וחצי אורז

2 ושלושת רבעי כוסות מים

3 כפות שמן זית

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

רבע כוס עלי נענע

1 כוס תרד

2 שיני שום

1 בצל

2 כפיות מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

להרכבת הכוס:

חלב שאוהבים

קרח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 טוחנים בבלנדר את כל המצרכים חוץ מהאורז והמים: שמן הזית, העשבים, השום, הבצל והתבלינים. אמור להתקבל מרקם כמו של פסטו.

3 מערבבים בתבנית את הירוקים יחד עם האורז והמים, מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף.

4 מכניסים לתנור לכ-35 דקות, עד שהאורז מבושל. מערבבים וזוללים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!