אוכל
צילום׃ mako אוכל

אורז למילוי ירקות

מתאים למילוי ירקות שונים כגון: עלי מנגולד, עלי כרוב, פלפלים , קישואים ובצל. ניתן להשתמש באורז פרסי או בסמטי. להשתמש בכוס מדידה אחת למצרכים. לאוהבי הבשר אפשר כמובן להוסיף בשר או עוף לתערובת האורז.

ציונה54 | מתכוני גולשים | פורסם 10/06/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי אורז שטוף ומסונן

2 כפות שטוחות רסק עגבניות

פטרוזיליה מ-6 גבעולים

כוסברה מ-8 גבעולים

1 בצל בינוני קלוף וקצוץ דק

1 כף שטוחה של מרק בטעם עוף (פרווה)

מיץ מ-1 לימון

3 כפות רכז רימונים

1 כף סוכר

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית תבלין בהרט

2 שיני שום כתושות

2 כוסות מים רותחים

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

במחבת ווק או כל מחבת אחרת עמוקה לטגן ולהזהיב את הבצל הקצוץ עם השמן, להוסיף את השום ולטגן קלות. להוסיף את האורז ואת כל שאר המרכיבים. לתבל ולהוסיף את המים הרותחים. לערבב.

לבשל על אש קטנה מבלי לכסות ומבלי לערבב שוב עד שהנוזלים נספגים באורז. לערבב בעדינות. לצנן.

לאחר שמסדרים בסיר את הירקות הממולאים, ניתן להכין את הנוזלים לכיסוי מ:מים רותחים, מלח, פלפל, מיץ לימון, סוכר וכף רסק עגבניות. בתיאבון...