אוכל

אורז קארדי של צוקית

תענוג כורדי שדורש זהירות ותשומת לב

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג עלי לוף ארץ ישראלי לאחר בישול
1/2 כפית שטוחה של מלח לימון
1 כף מלח בישול
1/2 כוס שמן זית
1 ק"ג אורז ארוך יבש
6-8 כוסות מים

אופן ההכנה:

הקארדי- הלוף נחשב לצמח רעיל. כדי שיהיה אכיל יש לבשלו כשש שעות במים רותחים ולהחליף את המים פעמיים במשך הבישול. 1. מסננים היטב את הלוף המבושל. מעבירים לקערה ומוסיפים לו את מלח הלימון, מלח הבישול והשמן ומערבבים היטב. 2. מעבירים את הלוף לסיר יחד עם המים והאורז. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים מכוסה 20 עד 30 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני ההגשה. 3. מגישים חם כתוספת לצלי בקר או ממולאים.