אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

צ'וּצְ'קִי: פלפלים ממולאים

פלפלים קטנים במילוי אורז ובשר, כמו שעושים אותם בבולגריה

לינה אלעזר | mako אוכל | פורסם 27/07/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כ-15 פלפלים קטנים ורכים

1/2 1 כוסות אורז פרסי

בצל קצוץ

1/2 ק"ג בשר טחון

1 ק"ג עגבניות טריות, מרוסקות וקלופות (או קופסת רסק עגבניות גדולה של 260 גרם)

פלפל שחור

מלח

מיץ מלימון אחד

מעט סוכר

כף רכז רימונים (לא חובה)

אבקת מרק (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן במחבת. מטגנים את הבצל, מוסיפים את האורז ומטגנים גם אותו מעט. מורידים מהאש.

2 מרבבים בקערה את הבצל והאורז עם הבשר, מחצית מהעגבניות, מלח, פלפל שחור, מיץ הלימון, מעט סוכר ורכז רימונים. אם רוצים מוסיפים גם כף אבקת מרק.

3 מסירים את החלק העליון של הפלפלים ונפטרים מהגרעינים והחלקים הלבנים. ממלאים את הפלפלים בתערובת (אין צורך לשמור את החלק העליון של הפלפלים). מסדרים בתבנית עם שוליים גבוהים.

4 מכינים רוטב: מערבבים את המחצית השנייה של העגבניות עם מיץ לימון, מלח, מעט סוכר וכף אבקת מרק.

5 יוצקים את הרוטב על הפלפלים שבתבנית. הרוטב לא צריך לכסות את הפלפלים, אלא להגיע למחצית גובהם.

6 מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה, הופכים את הפלפלים לצד השני ואופים מכוסה עוד 10 דקות. אחרי הזמן הזה מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות. הפלפלים מוכנים כשהם רכים ומעט שחומים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!