אוכל
צילום׃ בועז לביא

אורז עם קישואים

וגם שורש פטרוזיליה, שמיר ובצל. אורז שגונב את ההצגה

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 14/07/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כוסות אורז בסמטי
2 עד 2.5 כוסות קישואים טריים, מגוררים על הצד הדק של הפומפייה
1 כוס עלי שמיר קצוצים גס
4 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים גס
1 כוס שמן זית עדין
פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם
קורט הל טחון טרי
מלח ים גס

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז ומשרים בקערה עם מים במשך כחצי שעה. 2. בסיר גדול מרתיחים הרבה מים, ממליחים קלות וחולטים את האורז במים הרותחים למשך כארבע דקות. מסננים מיד. 3. מערבבים את האורז עם הקישואים המגורדים, עלי השמיר, ההל, מחצית מכמות שמן הזית (חצי כוס), המלח והפלפל הלבן. 4. בינתיים, בסיר עם תחתית עבה שמתאים לאורז, מאדים את שורש הפטרוזיליה והבצל בחצי כוס שמן זית, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים קלות. מוסיפים את תערובת האורז והקישואים אל תוך הסיר, שבו נותרו שורשי הפטרוזיליה והבצלים. 5. מוסיפים כחצי כוס מים רותחים, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה. יש להקפיד שמכסה הסיר יהיה סגור היטב, ולהניח עליו מגבת.