אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

אורז חמוץ עם מנגולד

אורז עם מנגולד ולימון כבוש, מעולה כתוספת למנה עיקרית, בריא ומשביע

אבי לוי | מסעדת המוציא | פורסם 24/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס שמן קנולה

2 כוסות אורז בסמטי

מלח ופלפל

1/2 כפית אגוז מוסקט

כף וחצי לימון כבוש

כוס וחצי מיץ לימון סחוט טרי

1 ק"ג מנגולד, חתוך לרצועות דקות

4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 מחממים את השמן בסיר.

2 מוסיפים את האורז היבש ומטגנים תוך ערבוב למשך כ-10 דקות (אחרי כל ערבוב מכסים את הסיר, כדי שהאורז יקבל אדים), עד שהגרגירים מופרדים זה מזה.

3 מוסיפים את המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והלימון הכבוש ומערבבים.

4 מוסיפים את מיץ הלימון והמנגולד ומערבבים היטב.

5 מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.