צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
אורז חמוץ עם מנגולד
אורז עם מנגולד ולימון כבוש, מעולה כתוספת למנה עיקרית, בריא ומשביע
אבי לוי | מסעדת המוציא
| פורסם 24/08/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חצי כוס שמן קנולה
2 כוסות אורז בסמטי
מלח ופלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
כף וחצי לימון כבוש
כוס וחצי מיץ לימון סחוט טרי
1 ק"ג מנגולד, חתוך לרצועות דקות
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר.
2 מוסיפים את האורז היבש ומטגנים תוך ערבוב למשך כ-10 דקות (אחרי כל ערבוב מכסים את הסיר, כדי שהאורז יקבל אדים), עד שהגרגירים מופרדים זה מזה.
3 מוסיפים את המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והלימון הכבוש ומערבבים.
4 מוסיפים את מיץ הלימון והמנגולד ומערבבים היטב.
5 מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.