עלי גפן
המנה מורכבת ממעט מרכיבים, אבל עבודת ההכנה היא ממש יצירת אמנות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (20 מנות):
למילוי
200 גרם אורז
150 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן
1/2 צרור פטרוזיליה
קורט פלפל אנגלי טחון
מלח
פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
לתהליך ההכנה
2 כוסות ציר עוף
4 עגבניות טריות מרוסקות
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את עלי הגפן במים, קוטמים את קצה הגבעול ומסירים בעדינות את המשכו המעובה.
2 מכינים את המילוי: מבשלים את האורז חצי בישול במים עם מעט מלח, ומערבבים עם הבשר הטחון, הבצל, עלי הפטרוזיליה ויתר התבלינים.
3 לשים את תערובת המילוי עם שמן הזית עד לקבלת מרקם רך ואחיד כבצק.
4 מניחים כפית מהמילוי בקצה עלה הגפן (בצידו הפחות מבריק), ומגלגלים את עלה הגפן: תחילה את שני הצדדים כלפי פנים ואז את יתר הצדדים.
5 מסדרים בצפיפות את עלי הגפן בסיר רחב ושטוח, מכסים בעדינות את עלי הגפן בציר עוף רותח ובעגבניות המרוסקות.
6 מניחים צלחת בקוטר הסיר על גבי עלי הגפן, בכדי לשמר את צורתם.
7 מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
*בערב כיפור מבשלים כחצי שעה, ובצאת הצום כרבע שעה נוספת בסמוך להגשה.