אוכל
צילום׃ Juanmonino, Istock

עלי גפן

המנה מורכבת ממעט מרכיבים, אבל עבודת ההכנה היא ממש יצירת אמנות

אריאל כהן | mako אוכל | פורסם 06/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

למילוי

200 גרם אורז

150 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קטן

1/2 צרור פטרוזיליה

קורט פלפל אנגלי טחון

מלח

פלפל שחור

1/4 כוס שמן זית

לתהליך ההכנה

2 כוסות ציר עוף

4 עגבניות טריות מרוסקות

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את עלי הגפן במים, קוטמים את קצה הגבעול ומסירים בעדינות את המשכו המעובה.

2 מכינים את המילוי: מבשלים את האורז חצי בישול במים עם מעט מלח, ומערבבים עם הבשר הטחון, הבצל, עלי הפטרוזיליה ויתר התבלינים.

3 לשים את תערובת המילוי עם שמן הזית עד לקבלת מרקם רך ואחיד כבצק.

4 מניחים כפית מהמילוי בקצה עלה הגפן (בצידו הפחות מבריק), ומגלגלים את עלה הגפן: תחילה את שני הצדדים כלפי פנים ואז את יתר הצדדים.

5 מסדרים בצפיפות את עלי הגפן בסיר רחב ושטוח, מכסים בעדינות את עלי הגפן בציר עוף רותח ובעגבניות המרוסקות.

6 מניחים צלחת בקוטר הסיר על גבי עלי הגפן, בכדי לשמר את צורתם.

7 מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.

*בערב כיפור מבשלים כחצי שעה, ובצאת הצום כרבע שעה נוספת בסמוך להגשה.