ממולאים צמחוניים
פלפלים ועגבניות במילוי אורז ותבלינים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
8-10 פלפלים קטנים למילוי – ירוק בהיר ודק
10 עגבניות בשלות למילוי
2 כוסות אורז פרסי (מוארך ולא עגול)
עלי סלרי
פטרוזיליה
2 בצלים לבנים גדולים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
1 כפית פלפל שחור גרוס טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כוס שמן זית
לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
רבע כוס שמן זית
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 חותכים את ראש העגבניות והפלפלים ושמים בצד. מרוקנים את תוכנן של העגבניות ושמים בקערה.
3 מוסיפים לקערה את האורז, עלי הסלרי והפטרוזיליה קצוצים ומגרדים לקערה את הבצלים על הפומפיה גסה.
4 מוסיפים את אבקת המרק (2 כפות), מתבלים בכפית פלפל שחור, רבע כפית פלפל אנגלי ואם צריך להוסיף קצת מלח. מוסיפים חצי כוס שמן זית ומערבבים הכל.
5 ממלאים את העגבניות והפלפלים, מכסים עם הראש ומסדרים בתבנית.
6 מערבבים בקערה 2 כפות רסק עגבניות, 2 כוסות מים רותחים, רבע כוס שמן זית ופלפל שחור.
7 שופכים את הרוטב על כל הפלפלים והעגבניות כדי שלא יתייבשו.
8 כשהתנור חם מאד מכניסים את התבנית לרבע שעה. מוצאים את התבנית מהתנור, מכסים בנייר כסף, מנמיכים את התנור ומכניסים את התבנית לתנור לעוד חצי שעה עד 3/4 שעה.