אוכל
צילום׃ Eising, GettyImages IL

ממולאים צמחוניים

פלפלים ועגבניות במילוי אורז ותבלינים

אביבה אבידן | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 03/01/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

8-10 פלפלים קטנים למילוי – ירוק בהיר ודק
10 עגבניות בשלות למילוי
2 כוסות אורז פרסי (מוארך ולא עגול)
עלי סלרי
פטרוזיליה
2 בצלים לבנים גדולים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
1 כפית פלפל שחור גרוס טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כוס שמן זית

לרוטב:

2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
רבע כוס שמן זית
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חותכים את ראש העגבניות והפלפלים ושמים בצד. מרוקנים את תוכנן של העגבניות ושמים בקערה.

3 מוסיפים לקערה את האורז, עלי הסלרי והפטרוזיליה קצוצים ומגרדים לקערה את הבצלים על הפומפיה גסה.

4 מוסיפים את אבקת המרק (2 כפות), מתבלים בכפית פלפל שחור, רבע כפית פלפל אנגלי ואם צריך להוסיף קצת מלח. מוסיפים חצי כוס שמן זית ומערבבים הכל.

5 ממלאים את העגבניות והפלפלים, מכסים עם הראש ומסדרים בתבנית.

6 מערבבים בקערה 2 כפות רסק עגבניות, 2 כוסות מים רותחים, רבע כוס שמן זית ופלפל שחור.

7 שופכים את הרוטב על כל הפלפלים והעגבניות כדי שלא יתייבשו.

8 כשהתנור חם מאד מכניסים את התבנית לרבע שעה. מוצאים את התבנית מהתנור, מכסים בנייר כסף, מנמיכים את התנור ומכניסים את התבנית לתנור לעוד חצי שעה עד 3/4 שעה.

>> כאן תלמדו להכין ממולאים בשריים, לפי כל כללי הטקס