אוכל
צילום׃ travellinglight, Istock

קיצ'רי

תבשיל עיראקי מסורתי עם אורז ועדשים אדומות. תוספת נהדרת לכל מנה

אביה דוזלי | מאסטר שף | פורסם 07/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

מצרכים:

שמן לטיגון

1 כוס אורז

2\1 כוס עדשים אדומות

1/2 כפית כמון

כוס ושלושת רבעי מים

כפית ורבע מלח

3 שיני שום, פרוסות

אופן ההכנה:

1 מכסים את תחתית הסיר בשמן ומחממים. כשהשמן חם מוסיפים את האורז והעדשים ומערבבים. מוסיפים מלח וכמון ומערבבים.

2 מוסיפים את המים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה, כמו אורז רגיל.

3 לאחר שהמים כמעט נגמרים ובאורז נוצרות מעין ארובות, מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה מאוד. מכבים את האש.

4 מטגנים במחבת את השום עד שהוא מזהיב, שופכים על הקיצ'רי (עם השמן) ומערבבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!