אוכל
צילום׃ istockphoto

פילאף אורז, עדשים ותרד

תבשיל אורז בריאות

| טבע הריפוי | פורסם 03/01/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס עדשים ירוקות
כוס אורז בסמתי
‏2 כוסות מים‏
שלשת רבעי כוס מרק צח מירקות
‏2 בצלים קצוצים‏
‏2 שיני שום כתושות‏
‏4 גבעולי סלרי קצוצים‏
‏2 כפיות כמון טחון
רבע כפית קינמון טחון
קליפה מגוררת מלימון אחד
כוס עגבניות קלופות וקצוצות
‏3-4 כוסות תרד שטוף וחתוך לרצועות ברוחב סנטימטר‏
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 שוטפים ובוררים את העדשים ושמים בסיר עם במים קרים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה ‏במשך 25-40 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מסננים. 2. שמים את האורז ואת המים בסיר שני ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות, עד שכל ‏הנוזלים נספגים באורז. שומרים בצד. 3. מרתיחים את המרק בסיר. מוסיפים את הבצל ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. 4. מוסיפים שום, סלרי, כמון ‏וקינמון ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים עדשים, קליפת לימון ואת העגבניות ומביאים שוב לרתיחה. 5. מוסיפים ‏את רצועות התרד ומבשלים רק עד שהעלים מתרככים מעט. מערבבים את תערובת העדשים עם האורז ומתבלים במלח ‏ובפלפל.