אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ריזוטו עם טאץ' הודי

טעמתם פעם ריזוטו בתיבול הודי של זרעי שומר, ציפורן ושום? הנה הזדמנות למנה לצד פטריות מוקפצות עם צ'ילי חריף

סרנדה דילבסקי | מאסטר שף | פורסם 13/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לריזוטו:

ליטר מים

4 כפות חמאה

בצל שאלוט קצוץ דק

כוס ורבע אורז לריזוטו

1/2 כוס יין לבן

כפית מלח

3 כפות מסקרפונה

5 כפות פרמזן מגורד

לפטריות המוקפצות:

תערובת תבלינים (2 כפות זרעי אניס, כפית זרעי כוסברה, 1/4 כפית אבקת כמון)

2 כפות שמן קנולה

2 פטריות פורטובלו

3 שיני שום קצוצות

1/2 צ'ילי אדום חריף

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס,

אופן ההכנה:

1 הריזוטו: בסיר מרתיחים מים ובסיר אחר מחממים מחצית מכמות החמאה. מוסיפים שאלוט ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהאורז מבריק. מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עד לצמצום היין. מוסיפים מלח ומצקת מים רתוחים עד לבעבוע וצמצום המים. חוזרים על הפעולה שוב ושוב 16 עד 18 דקות או עד שהאורז מוכן. מורידים מהאש ומוסיפים מסקרפונה, פרמזן ואת המחצית השנייה של כמות החמאה ומערבבים.

2 הפטריות המוקפצות: במחבת חמה קולים את תערובת התבלינים. כותשים אותם לאבקה גסה. מחממים מחבת עם שמן קנולה, מטגנים שום ונזהרים שלא לשרוף אותו, מוסיפים את הפטריות והצ'ילי ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את אבקת תערובת התבלינים, מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל 3 דקות.

3 הרכבת המנה: צלחת עגולה עמוקה להניח את הריזוטו ומעל את הפטריות. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים