אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

אורז צהוב של יונית צוקרמן

מה ההבדל בין אורז רגיל לאורז צהוב? לא הרבה, מלבד הכורכום, שנותן את הצבע, ועוד כמה תוספות קטנות. אז למה לעזאזל הוא כל כך יותר טעים לנו? ליונית צוקרמן פתרונים

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 06/04/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות שמן

2 וחצי כוסות אורז פרסי

4 גרגירי פלפל אנגלי שלם

רבע צרור שמיר, קצוץ

שני שליש כף מלח

רבע כף פלפל שחור

חצי כפית כורכום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את האורז והשמן בסיר טוב טוב, בערך 2 דקות, תוך כדי טיגון (אם אתם רוצים אורז אחד אחד - זה הסוד!).

>> מתכונים לפסח

>> לבלוג של יונית - מלכת המטבח

2 מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

3 מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, מפזרים מלמעלה את השמיר והפלפל האנגלי ומכסים את הסיר.

4 מנמיכים את האש ומבשלים 7 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר על הגז עוד 20 דקות, שבהן האורז ימשיך להתבשל מהחום והאדים.