אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

ירקות ממולאים

קחו את כל הירקות שאתם הכי אוהבים, מלאו אותם בתערובת ביתית של אורז ובשר טחון וקבלו מנה מנצחת

אלקנה ביטון | mako | פורסם 20/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

500 גרם בשר בקר שמן, טחון
3/4 כוס אורז שעבר בישול של 10 דקות וסונן
זר נענע
זר כוסברה
זר בצל ירוק
זר פטרוזיליה
ראש שום מקולף וחתוך לפרוסות
2 גמבות
2 פלפלים חריפים ירוקים, רצוי עבים
שני תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל סגול גדול
חבילת עלי מנגולד
1 בצל שלם
3 עגבניות בשלות
קופסת רסק עגבניות בינונית
שמן זית
2 ביצים
מלח
פלפל
כמון
פפריקה

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הנענע, הכוסברה, הבצל הירוק והפטרוזיליה ושמים בקערה גדולה. מוסיפים את הבשר והאורז המבושל.

2 שוברים פנימה את שתי הביצים, מוסיפים 6 שיני שום פרוסות, רבע כוס שמן, מלח, פלפל וכמון ולשים לתערובת אחידה.

3 מכינים את הירקות למילוי: מורידים את הראש של הגמבות ומניחים בצד. מורידים גם לפלפלים החריפים את הראש, או שחותכים אותם לרוחב. מקלפים את תפוחי האדמה וחופרים בהם עם כפית או עם כף פריזאית, עד שנוצרת כיפה. מקלפים את הבצל הסגול, עושים חתך לאורך ומפרידים "דפי בצל" שבתוכם יהיה אפשר לגלגל את המילוי (אם נותנים להם להתרכך קצת במים חמים זה עוזר). מעלי המנגולד מורידים את הגבעולים.

4 ממלאים את כל הירקות בתערובת הבשר והאורז, מניחים בצד ובינתיים מכינים את הרוטב.

5 קוצצים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה. קוצצים את העגבניות ומוסיפים. בכלי נפרד מערבבים 5 כפות רסק עגבניות עם שתי כוסות מים חמים, מוסיפים ומתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה. מערבבים היטב.

6 מסדרים את הירקות הממולאים בסיר (לי זה לקח שני סירים), יוצקים עליהם את הרוטב ומשקשקים קצת את הסיר.

7 מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש בינונית, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

8 מגישים עם לחם.