צילום׃ stock_xchng
אורז שמח
קל להכנה עם טעם מעניין
רן שמואלי | צו בישול
| פורסם 29/12/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
2 כוסות אורז בסמטי.
2 בצלים בינוניים.
1 גזר גדול. 1/2
כוס פירות מיובשים הנ"ל משמשים, צימוקים בהירים, קרנבריז חתוכים, אוכמניות
50 גר' שקדים קלופים שלמים קלויים.
מרק עוף עשוי שאריות עופות מפירוק הבשר למנת העוף + גזר + בצלים.
שמן זית לטיגון
עלי דפנה, מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
קולפים חצי מכמות הבצל וחותכים לפלחים. מגרדים בצלים בפומפיה. את יתרת הבצל והגזר מבשלים יחד עם שאריות העוף כשעתיים לקבלת ציר לאורז. בסיר נירוסטה גדול ושטוח, מטגנים את הבצל החתוך. מוסיפים את הגזר המגורד. מוסיפים אורז ומטגנים יחדיו מספר דקות. מוסיפים 750 מל' נוזל עוף רותח, מתבלים כך שהמים יהיו מעט מלוחים מידי ומעט חריפים מידי. כשהכל רותח יחדיו, מוסיפים את הפירות היבשים ומכסים. מבשלים על אש קטנה כ20 דקות, מכבים ומשאירים ל – 20 דקות נוספות. מגישים עם שקדים קצוצים