אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ריזוטו עם אפונה, אנשובי ועגבניות מרוסקות

לא מתים על אנשובי? אז תתחילו: מנת ריזוטו, אפונה ועגבניות מרוסקות על מצע קרם אנשובי. ואם זה לא מספיק מפנק אז יש גם מסקרפונה ופרמזן בפנים

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 12/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

צנצנת אנשובי

25 גרם חמאה

2 עגבניות בשלות

מלח

פלפל

2 בצלי שאלוט קצוצים

כוס שמן זית

כוס וחצי אורז לריזוטו

כוס יין לבן

100 גרם מסקרפונה

100 גרם גבינת פרמזן

2 כוסות אפונת גינה

אופן ההכנה:

1 קרם האנשובי: לוקחים צנצנת אנשובי, מסננים את השמן, מכניסים לקערה עם מעט חמאה ובעזרת מוט בלנדר מרככים לקרם ומניחים בצד.

2 העגבניות: בעזרת פומפייה מרסקים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן מהאנשובי. ניתן גם לרסק אנשובי אחד פנימה.

3 הריזוטו: בסיר מרתיחים מים. במחבת עמוק מאדים את בצלי השאלוט עם מעט שמן ומעט חמאה. מוסיפים את האורז למחבת, מטגנים קלות, מוסיפים יין לבן ומאדים אותו.

4 בעזרת מצקת מוסיפים מים רותחים לריזוטו. נותנים לריזוטו לספוח את המים. מפעם לפעם מערבבים בעדינות את האורז ובכל פעם שחסרים מים, מוסיפים עוד מצקת. התהליך צריך לקחת בין 15-17 דקות עד שגרעיני הריזוטו מתנפחים והריזוטו הוא אל דנטה ועוד דקה אחת. את המים ניתן להחליף בציר ירקות, בציר עוף או בכל ציר אחר.

5 כאשר הריזוטו רך, מסירים אותו מהאש, נותנים לו לנוח חצי דקה ומוסיפים פנימה את גבינת המסקרפונה והפרמזן. מערבבים עד שהכל הופך להומוגני. בשלב זה, מוסיפים את האפונה ואת רסק העגבניות.

6 הרכבת המנה: בצלחת שטוחה, מורחים במרכז את קרם האנשובי, מוסיפים מעל 2 כפות גדושות של הריזוטו. מרימים את הצלחת בשתי ידיים ודופקים איתה על מרכז השולחן על מנת לשטח את הריזוטו. מקשטים עם קצת גבינת פרמזן ומגישים. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים