אוכל
צילום׃ אוכל מכל הלב

קוסה מחשי

הקישואים הממולאים המופלאים של המטבח המזרחי בגרסה ללא אורז

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 25/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 קישואים בינונים

למלית

500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורד
1 ביצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן צנוברים
מלח
פלפל שחור
בהרט
קינמון

לרוטב

1 בצל קצוץ דק
1 רסק עגבניות
2 עגבניות מגורדות
2 כוסות מרק
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
שבבי צ`ילי חריף

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המלית, מתבלים ומכניסים למקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים.

2 מרוקנים את פנים הקישוא על ידי מחורר מיוחד. אם רוצים שיהיה יותר מקום לבשר, חורצים 4 רצועות ברוחב של כחצי ס"מ מצדי הקישוא ומוציאים אותן.

3 ממלאים את הקישואים במלית הבשר, ומהדקים היטב.

4 מקמחים את הקישואים, מנערים את עודפי הקמח, טובלים בביצה ומטגנים בשמן חם עד השחמה יפה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

להכנת הרוטב

5 מטגנים את הבצל הקצוץ עד שקיפות, מוסיפים פפריקה מתוקה ובוחשים היטב.

6 מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות ומרק העוף. בוחשים היטב, מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה.

7 מוסיפים את הקישואים הממולאים לרוטב, ומבשלים כשעה וחצי או עד שהם מתרככים. מדי פעם שופכים עליהם מעט מהרוטב.