עגבניות ממולאות על מצע תפוחי אדמה ברוטב פיקנטי
מנה שנותנת המון כבוד לעגבנייה, כמו שמגיע לה! בואו להתרשם ולהתענג על מתכון צבעוני ועשיר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם חזה עוף טחון
אורז
2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות
9 עגבניות אדומות וקשות
1 פלפל חריף
1 ראש שום קלוף
1 כף פפריקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית סוכר
1 כף מרק עוף
3 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט
כפית פלפל לבן
מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את האורז לפי הוראות היצרן.
2 מחממים מעט שמן בסיר ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית.
3 מפזרים את שיני השום ופרוסות הפלפל חריף.
4 מפזרים את התבלינים: פפריקה, סוכר, מרק עוף, כורכום ופלפל שחור. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
5 בינתיים, חותכים את העגבניות בשני הקצבות ומרוקנים את פנים העגבניות בעזרת כפית או סכין קטנה (לא זורקים את הקצוות, נשתמש בהם).
6 מערבבים את חזה העוף והאורז עם התבלינים: כפית בהרט, כפית פלפל לבן ומלח לפי הצורך.
7 ממלאים את העגבניות (כמו שממלאים קישואים) ומניחים על תפוחי האדמה. את קצוות העגבניות שמים מסביב לעגבניות בקצה הסיר. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ל-45 דקות.