אוכל
צילום׃ שי שרף, גורמה בפיתה

עגבניות ממולאות על מצע תפוחי אדמה ברוטב פיקנטי

מנה שנותנת המון כבוד לעגבנייה, כמו שמגיע לה! בואו להתרשם ולהתענג על מתכון צבעוני ועשיר

סמדר וקנין | גורמה בפיתה | פורסם 06/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם חזה עוף טחון

אורז

2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות

9 עגבניות אדומות וקשות

1 פלפל חריף

1 ראש שום קלוף

1 כף פפריקה

חצי כפית כורכום

חצי כפית סוכר

1 כף מרק עוף

3 כפות שמן

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית בהרט

כפית פלפל לבן

מלח

 

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז לפי הוראות היצרן.

2 מחממים מעט שמן בסיר ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית.

3 מפזרים את שיני השום ופרוסות הפלפל חריף.

4 מפזרים את התבלינים: פפריקה, סוכר, מרק עוף, כורכום ופלפל שחור. מכסים במים ומביאים לרתיחה.

5 בינתיים, חותכים את העגבניות בשני הקצבות ומרוקנים את פנים העגבניות בעזרת כפית או סכין קטנה (לא זורקים את הקצוות, נשתמש בהם).

6 מערבבים את חזה העוף והאורז עם התבלינים: כפית בהרט, כפית פלפל לבן ומלח לפי הצורך.

7 ממלאים את העגבניות (כמו שממלאים קישואים) ומניחים על תפוחי האדמה. את קצוות העגבניות שמים מסביב לעגבניות בקצה הסיר. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ל-45 דקות.

>> עוד מתכונים של גורמה בפיתה