אוכל
צילום׃ חיים יוסף, יחסי ציבור

אורז הפתעות חגיגי וטעים

כשרוצים להגיש לשולחן תוספת אורז קמת יותר מושקעת וחגיגית מאורז לבן, זאת אופציה מנצחת: קצת אטריות; גזרים, בטטות ואפונה לצבע ולטעם; צנוברים ושקדים לקראנץ', ולמי שאוהב גם קצת חמוציות וצימוקים

מעדניות טנא | mako אוכל | פורסם 16/02/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס אורז בסמטי או יסמין

בטטה, חתוכה לקוביות

מעט שמן זית

2 כפות שמן קנולה

100 גרם אטריות דקות

בצל גדול, פרוס לחצאי טבעות

2 גזרים, חתוכים לגפרורים

1 כוס תערובת של צנוברים, פרוסות שקדים, חמוציות, צימוקים ו/או משמש מיובש קצוץ

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כורכום

3 כוסות מים רותחים

כוס אפונה קפואה, מופשרת

אופן ההכנה:

1 מערבבים את קוביות הבטטה עם שמן זית, מלח ופלפל. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד לריכוך והזהבה.

2 מחממים שמן קנולה בסיר ומטגנים את האטריות, הבצל והגזר.

3 מוסיפים את תערובת הצנוברים, השקדים, החמוציות והצימוקים ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב.

4 מוסיפים את האורז ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.

5 מתבלים, מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה חוזרת. מעבירים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.

6 מוסיפים את האפונה ומערבבים. מוסיפים את קוביות הבטטה ומגישים.

עוד מתכונים של טנא

המתכון באדיבות מעדניות טנא. סשה ארגוב 23, רעננה | גשר העץ 3, א.ת עמק חפר. להזמנות