אורז הפתעות חגיגי וטעים
כשרוצים להגיש לשולחן תוספת אורז קמת יותר מושקעת וחגיגית מאורז לבן, זאת אופציה מנצחת: קצת אטריות; גזרים, בטטות ואפונה לצבע ולטעם; צנוברים ושקדים לקראנץ', ולמי שאוהב גם קצת חמוציות וצימוקים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס אורז בסמטי או יסמין
בטטה, חתוכה לקוביות
מעט שמן זית
2 כפות שמן קנולה
100 גרם אטריות דקות
בצל גדול, פרוס לחצאי טבעות
2 גזרים, חתוכים לגפרורים
1 כוס תערובת של צנוברים, פרוסות שקדים, חמוציות, צימוקים ו/או משמש מיובש קצוץ
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
3 כוסות מים רותחים
כוס אפונה קפואה, מופשרת
אופן ההכנה:
1 מערבבים את קוביות הבטטה עם שמן זית, מלח ופלפל. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד לריכוך והזהבה.
2 מחממים שמן קנולה בסיר ומטגנים את האטריות, הבצל והגזר.
3 מוסיפים את תערובת הצנוברים, השקדים, החמוציות והצימוקים ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב.
4 מוסיפים את האורז ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.
5 מתבלים, מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה חוזרת. מעבירים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.
6 מוסיפים את האפונה ומערבבים. מוסיפים את קוביות הבטטה ומגישים.
המתכון באדיבות מעדניות טנא. סשה ארגוב 23, רעננה | גשר העץ 3, א.ת עמק חפר. להזמנות