אוכל
תמונת AVI׃ mako

תבשיל אורז וכבש במעטפת בצק עלים

בחוץ בצק עלים פריך וטעים, בפנים תבשיל מופלא של אורז וכבש. שווה

סיוון קליקה | מאסטר שף ילדים | פורסם 29/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

בצל קטן, קצוץ

כוס אורז

2 כוסות מים

פפריקה

מלח ופלפל

קינמון

צלעות כבש

חצי חבילה של בצק עלים (מופשרת מראש)

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר בצל ואורז במשך 2 דקות. לאחר הטיגון מוסיפים 2 כוסות מים, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים. מכסים את הסיר לעוד 10 דקות עד לרמת עשייה אל דנטה.

2.  חותכים את בשר הכבש מן הצלעות ומתבלים במעט פפריקה וקינמון לפי הטעם.

3.  מורידים את האורז מהאש ומתחילים לפתוח מעט את הבצק.

4.  מחממים תנור ל-190 מעלות.

5 שמים ערמה נכבדת של אורז על הבצק ומעל לאורז שמים את חתיכות הכבש. סוגרים את המעטפת ודוקרים אותה במזלג.

6 אופים 25 דקות בחום בינוני.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!