אוכל
צילום׃ 2sxc

פילאף הודי

אורז בנוסח הודי

| טבע הריפוי | פורסם 19/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז שנרחץ והושרה במי מלח ל-4 שעות‏
‏2 כפות גהי או שמן‏
‏1 בצל חתוך לטבעות‏
חצי כפית מלח
רבע כוס שקדים חצויים
רבע כוס צמוקים
חצי כוס אפונה ירוקה
‏2 וחצי כוסות מים‏

אופן ההכנה:

מחממים שמן ומטגנים בצל עד לצבע חום כהה, מוציאים את הבצל ומניחים בצד. באותו שמן ‏מטגנים את האורז שסונן, מנמיכים את האש ומערבבים 6 דקות. מוסיפים מים, מביאים ‏לרתיחה, מוסיפים מלח, שקדים, צימוקים ואפונה ירוקה. מערבבים פעם אחת, מכסים היטב, ‏מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז יתרכך. מפזרים את הבצל, מערבבים פעם נוספת ‏ומגישים.