צילום׃ 2sxc
פילאף הודי
אורז בנוסח הודי
| טבע הריפוי
| פורסם 19/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות אורז שנרחץ והושרה במי מלח ל-4 שעות
2 כפות גהי או שמן
1 בצל חתוך לטבעות
חצי כפית מלח
רבע כוס שקדים חצויים
רבע כוס צמוקים
חצי כוס אפונה ירוקה
2 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה:
מחממים שמן ומטגנים בצל עד לצבע חום כהה, מוציאים את הבצל ומניחים בצד. באותו שמן מטגנים את האורז שסונן, מנמיכים את האש ומערבבים 6 דקות. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, שקדים, צימוקים ואפונה ירוקה. מערבבים פעם אחת, מכסים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז יתרכך. מפזרים את הבצל, מערבבים פעם נוספת ומגישים.