צילום׃ רועי ברקוביץ'
גלדי בצל במלית עגל ברוטב רימונים
בצל ממולא בבשר מתובל היטב, מקורמל ברוב מתקתק. כדאי להגיש עם אורז
ורדה כהן | mako אוכל
| פורסם 16/10/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
6-8 בצלים בינוניים, קלופים ומחורצים לאורך בצד אחד, מבושלים כ-10 דקות במים רותחים, מצוננים ומופרדים לגלדים
למלית:
1/2 קילו בשר עגל טחון
1 צרור כוסברה, קצוץ דק
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1 תפוח אדמה, מגורר דק
כף פירורי לחם
כף מיונז
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית ראס אל חנות
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1/4 כפית גרגרי כוסברה
1/4 כפית גרגרי פלפל שחור
מלח
פפריקה
4 עגבניות מגוררות
2 כפות סילאן
1 כף רכז רימונים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי המלית, ומקררים כ-30 דקות להתגבשות.
2 ממלאים כל גלד בצל בכדור מהמלית.
3 מחממים בסיר שטוח שמן זית, וקולים את התבלינים היבשים כדקה. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
4 מניחים את הבצלים הממולאים ברוטב בזהירות, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מתקנים תיבול ומגישים עם אורז.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!