אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

גלדי בצל במלית עגל ברוטב רימונים

בצל ממולא בבשר מתובל היטב, מקורמל ברוב מתקתק. כדאי להגיש עם אורז

ורדה כהן | mako אוכל | פורסם 16/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6-8 בצלים בינוניים, קלופים ומחורצים לאורך בצד אחד, מבושלים כ-10 דקות במים רותחים, מצוננים ומופרדים לגלדים

למלית:

1/2 קילו בשר עגל טחון

1 צרור כוסברה, קצוץ דק

1 בצל בינוני, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

1 תפוח אדמה, מגורר דק

כף פירורי לחם

כף מיונז

1/2 כפית אבקת אפייה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית ראס אל חנות

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1/4 כפית גרגרי כוסברה

1/4 כפית גרגרי פלפל שחור

מלח

פפריקה

4 עגבניות מגוררות

2 כפות סילאן

1 כף רכז רימונים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המלית, ומקררים כ-30 דקות להתגבשות.

2 ממלאים כל גלד בצל בכדור מהמלית.

3 מחממים בסיר שטוח שמן זית, וקולים את התבלינים היבשים כדקה. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.

4 מניחים את הבצלים הממולאים ברוטב בזהירות, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מתקנים תיבול ומגישים עם אורז.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!