מג'דרה בסיר אחד
אנחנו יודעים, כשהסבתא העיראקית שלכם מכינה מג'דרה היא משתמשת לפחות במחבת אחת ושני סירים, אבל אצלנו, מה לעשות, עובדים אחרת. אנחנו לא אוהבים ללכלך כלים, ועובדה שגם ככה אנחנו מצליחים להכין מג'דרה פצצה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כוס עדשים ירוקות
כוס אורז פרסי
2 בצלים, קצוצים
שמן זית לטיגון
4 כוסות מים
כפית מלח
חצי כפית כמון
אופן ההכנה:
1 משרים את העדשים בהרבה מים רותחים כ-30 דקות. מסננים.
2 מטגנים את הבצל בסיר בכמות נדיבה של שמן זית, עד להשחמה יפה.
>> בפעם שעברה למדנו איך מכינים קינואה
3 מוסיפים את האורז והעדשים המסוננות ומערבבים.
4 מוסיפים את המים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
5 מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד כ-10 דקות.
* המג'דרה יוצאת רכה יחסית. אם אוהבים אותה יבשה יותר אפשר לצמצם את כמות המים ל-3 כוסות.
שאלות תשובות
העדשים לא התבשלו מספיק. למה?
יכול להיות שהן לא טריות. עדשים טריות מתרככות ב-20 דקות בישול (ועוד השריה במים רותחים).
אפשר להשתמש בעדשים אחרות, לא ירוקות?
אפשר, רק לא בעדשים כתומות כי הן יתפרקו לחלוטין בבישול.
אפשר להשתמש באורז בסמטי?
כן. במקרה כזה אפשר להפחית מעט מכמות המים.
אפשר לוותר על הכמון?
בהחלט.




