אוכל
צילום׃ דרור כץ

מפרום

המפרום המיתולוגי של פרידה הכט, צעד אחר צעד. הבונוס: אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא

פרידה הכט | mako אוכל | פורסם 27/09/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לקציצה:

4 תפוחי אדמה בינוניים

קילו בשר טחון

קילו בצל, טחון ומסונן

צרור פטרוזיליה, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

3\1 צרור שמיר, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

2 ביצים

בערך כוס קמח מצה או פירורי לחם

פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם

בהרט

מלח ופלפל שחור

לטיגון:

2 ביצים

2 כפות רסק עגבניות

קמח מצה או פירורי לחם

שמן

לרוטב:

מעט שמן

פלפל אדום, פרוס לרצועות

פלפל ירוק חריף, קצוץ או פרוס דק

6 שיני שום, קצוצות

2 עגבניות מגורדות

2 כפות רסק עגבניות

בהרט

פפריקה מתוקה

מעט סוכר או אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי האדמה. פורסים אותם לפרוסות של כ-5 מ"מ, ושוב פורסים כל פרוסה באמצע עד ס"מ אחד לפני הסוף, כך שנוצרות צורת לוע. אמורות להתקבל 10 פרוסות כאלה. מניחים בצד.

2 שמים את כל שאר מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבבים (אני לא מאמינה במידות של תיבול. כל אחד יתבל לפי טעמו). אם הקציצה רכה מדי, מוסיפים עוד פירורי לחם. הקציצה צריכה להיות יבשה.

3 מחלקים את העיסה ל-10 כדורים. דוחפים כל כדור ב"לוע" של תפוח אדמה (בין שני חלקי הפרוסה), ומהדקים.

4 מכינים שתי קערות: באחת טורפים את הביצים ורסק העגבניות, בשנייה שמים פירורי לחם או קמח מצה (אין צורך במלח). טובלים כל מפרום בתערובת הביצה מכל הצדדים, עוטפים בפירורי לחם ומטגנים. אם רוצים להקפיא לשימוש עתידי - מומלץ לעשות זאת מיד אחרי הטיגון. בבוא העת תוכלו להוציא את המפרום ולבשל אותו קפוא, ורוב הסיכויים שהציפוי לא יירד.

5 מכינים את הרוטב: שמים שמן בסיר רחב ולא גבוה. מטגנים מעט את הפלפלים והשום (זהירות שהשום לא יישרף). מוסיפים את העגבניות המגוררות והרסק וממשיכים לטגן. מוסיפים מים עד לגובה של מפרום, ומתבלים. מביאים לרתיחה.

6 מכניסים את המפרום לרוטב הרותח, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות (זהירות, אש גבוהה מדי עלולה לגרום לו להתפרק).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!