אוכל
תמונת AVI׃ mako

מדיאס - סירות קישואים ממולאות בשר בקר

קישואים ממולאים מתובלים בדיוק, ברוטב חרפרף עם תרד. ללקק את הצלחת

אתי לוי | מאסטר שף | פורסם 16/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 294 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 קישואים

200 גרם בשר טחון

בצל מגורר

חופן פטרוזיליה, קצוצה

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

קינמון

כמון

מלח ופלפל

ביצה טרופה

פירורי לחם

שמן לטיגון

5 שיני שום, פרוסות

500 גרם תרד, קצוץ

פלפל שאטה אדום טרי, חתוך לריבועים

1/2 לימון קלוף, קצוץ

כוס מים רותחים

1/2 כפית כורכום

כף סוכר

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הקישואים (ולא מקלפים). חוצים אותם לאורך ובעזרת כפית מוציאים את בשר הקישוא.

2 מערבבים בשר טחון, בצל, פטרוזיליה קצוצה, אגוז מוסקט, כמון, קינמון, מלח ופלפל וממלאים בתערובת את הקישואים.

3 מורחים את הקישואים הממולאים בביצה ומקמחים בפירורי לחם – ומטגנים אותם משני הצדדים.

4 מכינים את הרוטב: מטגנים קלות את השום בסיר עם 2 כפות שמן. מוסיפים את התרד הקצוץ ומבשלים עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים את הפלפל והלימון. שופכים לסיר כוס מים רותחים ומוסיפים מלח, פלפל, חצי כפית כורכום וכף סוכר. מניחים את סירות הקישואים בתוך הרוטב ומבשלים חצי שעה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!