צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP
ניוקי ממולאים בשזיפים
הניחו בצד את רגשות האשם והכינו לגמרי לבד ניוקי רכים כמו עננים, ממולאים שזיפים ועטופים בהרבה-הרבה חמאה ואהבה. טיפ: פחות מסובך ממה שזה נשמע
איה קרמרמן | מאסטר שף VIP
| פורסם 16/02/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 תפוחי אדמה אדומים
2 חלמונים
מלח
1 כוס קמח
מעט אגוז מוסקט מגורד
שזיפים יבשים (אם הם רכים אין צורך להשרות, אם הם קשים משרים בברנדי)
לרוטב ולעיטור:
חמאה
פרמזן
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד ריכוך ומועכים אותם לפירה. מוסיפים את החלמונים והמלח.
2 מוסיפים בהדרגה את הקמח ויוצרים בצק רך. מתבלים באגוז מוסקט.
3 מרדדים את הבצק עם האצבעות על משטח מקומח היטב. מניחים שזיפים במרחק אחד מהשני.
4 מקפלים את הבצק על השזיפים, חותכים מסביב ועוטפים היטב כל שזיף בבצק.
5 מבשלים את הניוקי במים רותחים עד ומתבהרים קצת, מעט אחרי שהם צפים, ומוציאים.
6 ממיסים המון חמאה בסיר ושופכים בנדיבות על הניוקי.
7 מגררים מעל גבינת פרמזן.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.