אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

ניוקי ממולאים בשזיפים

הניחו בצד את רגשות האשם והכינו לגמרי לבד ניוקי רכים כמו עננים, ממולאים שזיפים ועטופים בהרבה-הרבה חמאה ואהבה. טיפ: פחות מסובך ממה שזה נשמע

איה קרמרמן | מאסטר שף VIP | פורסם 16/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 תפוחי אדמה אדומים

2 חלמונים

מלח

1 כוס קמח

מעט אגוז מוסקט מגורד

שזיפים יבשים (אם הם רכים אין צורך להשרות, אם הם קשים משרים בברנדי)

לרוטב ולעיטור:

חמאה

פרמזן

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד ריכוך ומועכים אותם לפירה. מוסיפים את החלמונים והמלח.

2 מוסיפים בהדרגה את הקמח ויוצרים בצק רך. מתבלים באגוז מוסקט.

3 מרדדים את הבצק עם האצבעות על משטח מקומח היטב. מניחים שזיפים במרחק אחד מהשני.

4 מקפלים את הבצק על השזיפים, חותכים מסביב ועוטפים היטב כל שזיף בבצק.

5 מבשלים את הניוקי במים רותחים עד ומתבהרים קצת, מעט אחרי שהם צפים, ומוציאים.

6 ממיסים המון חמאה בסיר ושופכים בנדיבות על הניוקי.

7 מגררים מעל גבינת פרמזן.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.