אוכל

מגדל טונה עם עלי וון טון

מנה עם טעמים אסייתיים שמצליחים להביא אווירה ממקום אחר אלינו הביתה

איריס כספי | mako אוכל | פורסם 27/11/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

350 גרם טונה אדומה

כף מיץ ליים

שמן לטיגון

כף רוטב סויה

כפית שמן שומשום

½ כוס שקדים קלויים שבורים

¼ כוס חמוציות

¼ כוס קוקוס קלוי

חופן עירית קצוצה

רבע שורש ג'ינג'ר קצוץ

½ צ'ילי אדום פרוס

מלח/פלפל לפי הטעם

עירית לקישוט

לוון טון

2 כוסות קמח לבן

1 ביצה

1/3 כוס מים

½ כפית מלח

אופן ההכנה:

בצק הוון טון:

1 מערבלים במעבד מזון את מרכיבי הבצק : קמח, ביצה, מים, מלח עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בנייר נצמד. מניחים את הבצק לנוח בקירור למשך שעה.

2 מרדדים את הבצק לעובי של ¼ ס"מ, חותכים את העלים לריבועים בגודל של 10X10 ס"מ.

3 מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את ריבועי הבצק אחד אחד למספר דקות עד שהם מזהיבים.

תערובת הטונה:

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטונה טרטר: עירית, ג'ינג'ר, שקדים, חמוציות, קוקוס, צ'ילי, מלח ופלפל.

אופן ההגשה:

מניחים במרכזה של צלחת שטוחה ריבוע וון טון ומעל יוצקים כף מתערובת הטונה. מעל הטונה מניחים עוד ריבוע וון טון וחוזרים על הפעולה עד שמרכיבים 4 שכבות של ריבועי וון טון ומעל כל ריבוע וון טון שכבה מתערובת טונה (כאשר השכבה העליונה ביותר תהיה הטונה). מעל מניחים 2 מקלות עירית לקישוט.