מגדל טונה עם עלי וון טון
מנה עם טעמים אסייתיים שמצליחים להביא אווירה ממקום אחר אלינו הביתה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
350 גרם טונה אדומה
כף מיץ ליים
שמן לטיגון
כף רוטב סויה
כפית שמן שומשום
½ כוס שקדים קלויים שבורים
¼ כוס חמוציות
¼ כוס קוקוס קלוי
חופן עירית קצוצה
רבע שורש ג'ינג'ר קצוץ
½ צ'ילי אדום פרוס
מלח/פלפל לפי הטעם
עירית לקישוט
לוון טון
2 כוסות קמח לבן
1 ביצה
1/3 כוס מים
½ כפית מלח
אופן ההכנה:
בצק הוון טון:
1 מערבלים במעבד מזון את מרכיבי הבצק : קמח, ביצה, מים, מלח עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בנייר נצמד. מניחים את הבצק לנוח בקירור למשך שעה.
2 מרדדים את הבצק לעובי של ¼ ס"מ, חותכים את העלים לריבועים בגודל של 10X10 ס"מ.
3 מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את ריבועי הבצק אחד אחד למספר דקות עד שהם מזהיבים.
תערובת הטונה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטונה טרטר: עירית, ג'ינג'ר, שקדים, חמוציות, קוקוס, צ'ילי, מלח ופלפל.
אופן ההגשה:
מניחים במרכזה של צלחת שטוחה ריבוע וון טון ומעל יוצקים כף מתערובת הטונה. מעל הטונה מניחים עוד ריבוע וון טון וחוזרים על הפעולה עד שמרכיבים 4 שכבות של ריבועי וון טון ומעל כל ריבוע וון טון שכבה מתערובת טונה (כאשר השכבה העליונה ביותר תהיה הטונה). מעל מניחים 2 מקלות עירית לקישוט.