צילום׃ נועם דוד, סוגת
פירות יבשים מקורמלים (טנזיה)
מנה מרוקאית קלאסית, מתקתקה ופריכה, שכדאי להגיש עם קוסקוס
סמדר וקנין | סוגת
| פורסם 28/12/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
10 תאנים יבשות (דבלים)
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים (מגולענים) מיובשים
100 גרם צימוקים
2 בצלים
1 כף סילאן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
150 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה:
1 חותכים את כל פירות היבשים לרצועות בעובי של 2-3 ס"מ.
2 מקלפים וחותכים את הבצל לרצועות דקות.
3 מטגנים את הבצל עד הזהבה.
4 מוסיפים את הפירות היבשים, הסילאן, הפלפל השחור הגרוס והקינמון ומערבבים.
5 מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים את האש ומצמצמים את הרוטב.
6 מקפיצים את אגוזי המלך וכשהרוטב כמעט מוכן מוסיפים אותם אליו.
7. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה, ומגישים ביחד.
* המלצה: ניתן להוסיף בזמן ההגשה שקדים ו\או פיסטוקים.
המתכון באדיבות סמדי בומבה לסוגת, המשיקה את סדרת הקוסקוס החדשה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!