אוכל
צילום׃ נועם דוד, סוגת

פירות יבשים מקורמלים (טנזיה)

מנה מרוקאית קלאסית, מתקתקה ופריכה, שכדאי להגיש עם קוסקוס

סמדר וקנין | סוגת | פורסם 28/12/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 402 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

10 תאנים יבשות (דבלים)

10 משמשים מיובשים

10 שזיפים (מגולענים) מיובשים

100 גרם צימוקים

2 בצלים

1 כף סילאן

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

150 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1 חותכים את כל פירות היבשים לרצועות בעובי של 2-3 ס"מ.

2 מקלפים וחותכים את הבצל לרצועות דקות.

3 מטגנים את הבצל עד הזהבה.

4 מוסיפים את הפירות היבשים, הסילאן, הפלפל השחור הגרוס והקינמון ומערבבים.

5 מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים את האש ומצמצמים את הרוטב.

6 מקפיצים את אגוזי המלך וכשהרוטב כמעט מוכן מוסיפים אותם אליו.

7. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה, ומגישים ביחד.

* המלצה: ניתן להוסיף בזמן ההגשה שקדים ו\או פיסטוקים.

המתכון באדיבות סמדי בומבה לסוגת, המשיקה את סדרת הקוסקוס החדשה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!