אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

חלת פפריקה מעושנת עם פרמזן ופלפל שחור

גם אנחנו ממעריצי החלה הרגילה - בארוחת בוקר, ליד החריימה של שבת או סתם עם חומוס בכל שעות היום. אבל לפעמים מתחשק לנו משהו אחר - ואז אנחנו הולכים על החלה המגניבה הזאת, של נעמה גאון המוכשרת טילים

נעמה גאון | mako אוכל | פורסם 02/10/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קמח לבן

כף וחצי שמרים יבשים

2 כפות פפריקה מעושנת מתוקה

2 כפיות עלי תימין טריים

רבע כוס (30 גרם) פרמזן מגוררת דק (ניתן להחליף בגבינות קשות אחרות כגון אמנטל וצ'דר)

כפית פלפל שחור טחון טרי

רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

1 ביצה L

רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה

3/4 כוס + 2 כפות (210 מ"ל) מים

כף שטוחה מלח דק

ביצה טרופה, להברשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוסיפים את כל החומרים מלבד המלח. לשים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אלסטי וחלק.

בצק לחלה  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
אלסטי וחלק זה ככה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

2 יוצרים מהבצק כדור, משמנים במעט קנולה ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או שקית ומתפיחים במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי (3 לחלה רגילה, או יותר לקליעה מיוחדת), ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מכסים את הכדורים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 יוצרים מהכדורים רצועות אחידות בעוביין ובאורכן וקולעים חלה. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה נוספת, או עד שהחלה כמעט מכפילה את נפחה. מברישים בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מצננים על רשת.

 
חלה עם פפריקה ופרמז'ן (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
כמה כיף לפרוס חלה ולגלות בפנים כתום|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

>> הנה עוד כמה חלות סופר מגניבות

>> וגם מתכון מיוחד, לחלה שנשארת טרייה שלושה ימים

>> רק עוד קצת: מתכונים לסוכות