אוכל
תמונת AVI׃ mako

סנדוויץ' כבש ברוטב מולה

עם כבש בבישול ארוך וטבעות בצל מטוגנות – כנראה שאי אפשר לטעות

ג'וש סטיל | מאסטר שף | פורסם 30/12/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחמניות ג'בטה

5 צלעות כבש

מלח

פלפל שחור

כמון

אבקת צ'ילי

שמן קנולה

בצל

3 כוכבי אניס

שיני שום, קצוצות

קופסת שימורים של עגבניות

פלפל צ'ילי

3 קוביות שוקולד מריר כהה

לטבעות הבצל:

 בצל

200 גרם קמח (כוס וחצי)

מלח

פלפל שחור

כמון

אבקת צ'ילי

2 ביצים, טרופות

להגשה:

מעט עגבניות שרי

מעט רוקט

אופן ההכנה:

1 מערבבים 2 כפיות מלח, 2 כפיות פלפל, 2 כפיות כמון ו-2 כפיות אבקת צ'ילי ומורחים על צלעות הכבש.

 

2 מחממים בסיר לחץ 2 כפות שמן וצורבים את הצלעות בקבוצות, עד שהן מקבלות צבע חום יפה מכל הצדדים. מניחים בצד.

 

3 קוצצים בצל אחד ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את האניס והשום הקצוץ. מגרדים את תחתית הסיר, שם מסתתרים הטעמים הכי טובים.

 

4 מוסיפים לסיר את הכבש והעגבניות ומוסיפים מים עד שהבשר מכוסה כולו.

 

5 מוסיפים כפית של מלח, פלפל, אבקת צ'ילי וכמון.

 

6 חותכים את הפלפל החריף לשניים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים עד חצי הפלפל (או יותר, אם אוהבים ממש חריף). מוסיפים לסיר.

 

7 מחממים על אש גבוהה ומכסים את הסיר. כשהוא מגיע ללחץ גבוה מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות נוספות. צריך לשמוע את הקיטור שיוצא כל הזמן. בסוף הבישול משאירים סגור כ-15 דקות, עד שהלחץ פוחת.

 

8 בינתיים מערבבים את הביצים הטרופות בקערה ומברישים את החלק העליון של הג'בטה. מפזרים כמון ואבקת צ'ילי ואופים ב-180 מעלות במשך 15 דקות.

 

9 ממלאים סיר בשמן עמוק ומחממים ל-190 מעלות.

 

10 פורסים את הבצל לפרוסות דקות.

 

11 מנפים את הקמח לתוך קערה עם חצי כפית מלח, פלפל, כמון ואבקת צ'ילי.

 

12 טובלים את הבצל בביצה ולאחר מכן בתערובת הקמח ומטגנים בשמן החם עד שמתחיל להשחים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבת נייר.

 

13 כשבישול הבשר מסתיים, אחרי שהלחץ יורד, מוציאים את הבשר לקערה לקירור. מביאים את הרוטב שנשאר בסיר לרתיחה, ומניחים לו להצטמצם מעט. מוסיפים לו את השוקולד, טועמים ומתקנים תיבול.

 

14 מקלפים את הבשר מהעצם ומסירים את רוב השומן.

 

15 מנקים וקורעים את עלי הרוקט (לא חותכים). חותכים את עגבניות השרי.

 

16 מוסיפים את חתיכות הבשר לרוטב ומערבבים. מעבירים לג'בטה יחד עם הרוקט, העגבניות ולבסוף הבצל המטוגן. אם רוצים, מוסיפים עוד קצת מהרוטב.

 

* מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים