אוכל
צילום׃ Yvonne Seidel, קפה מרסנד

לביבות של מרסנד

את הלביבות האהובות והוותיקות של מרסנד מגישים עם סלט עגבניות חריף, צזיקי וביצת עין. השגנו את המתכון לכל השלישייה כדי לממש את הדודא שלנו אליהן

| קפה מרסנד | פורסם 03/12/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללביבות:

1 ק״ג תפוחי אדמה (מזן דזירה)

חצי כוס קמח

3 ביצים

חצי כפית מלח

קורט פלפל לבן

שמן

לצזיקי

1 גביע יוגורט

1מלפפון

1 שן שום, כתושה

חופן נענע

חופן שמיר

1 כפית שמן זית

לסלט העגבניות החריף:

2-3 עגבניות תמר/מגי

רבע בצל סגול קטן

פלפל ירוק חריף קטן

חופן כוסברה

שמן זית

לימון

מלח ים

פלפל שחור

אופן ההכנה:

לביבות: 

1 מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בפומפייה.

2 סוחטים את התפודים המגוררים בעזרת מגבת בד ומעבירים לקערה.

3 מוסיפים 2 ביצים, קמח ואת התבלינים, ומערבבים.

4 מכינים מהתערובת לביבות שטוחות ומטגנים בשמן עמוק.

5 מטגנים ביצת עין ושומרים על החלמון נוזלי. מגישים מעל הלביבות.

צזיקי:

1 פורסים את המלפפון לקוביות.

2 קוצצים את הנענע והשמיר.

3 מערבבים את כל המרכיבים ביחד.

מתכונים לסופגניות

מתכונים ללביבות

סלט:

1 פורסים את העגבנייה לקוביות.

2 קוצצים את הבצל לרצועות דקות.

3 פורסים את הפלפל לטבעות.

4 קוצצים את הכוסברה ומערבבים את כל המרכיבים ביחד.

קפה מרסנד נוסד בשנת 1955 על ידי וולטר וחנה מרסנד בהשראת בתי קפה אירופיים. היום מציע המקום ארוחות בוקר וצהריים, מנות קטנות לצד האלכוהול ומתכונים עם קריצה נוסטלגית בפרשנות עכשווית. לאחרונה נפתחה גלידרייה צמודה לבית הקפה באותה הבעלות, אשר חולקת מרפסת עם בית הקפה. 

בן יהודה 70 פינת פרישמן, תל אביב. 03-5234318.