אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

אטריות וקינמון

הרגעים האלו, בין ארוחת הצהריים לערב, כשהילדים מחפשים משהו קטן לאכול, לעולם לא יהיו קשים יותר. קבלו מנה קטנה ומתוקה, שמתקתקים בכמה דקות, ושתרגיע ותשביע את הילדים עד הארוחה הגדולה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 12/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש את השעה הזו, שבה כבר עבר די הרבה זמן מאז ארוחת הצהריים אבל עדיין לא מספיק בשביל ארוחת ערב. השעה שבה הקטנים מתחילים להיות עצבניים והגדולים מתחילים להיות משועממים. השעה שבה אמא ממש צריכה קפה. הסימן המובהק לכך שהשעה הזו הגיע היא פתיחתו החוזרת של המקרר וסגירתו אחרי שניה וחצי, ואז שוב ושוב ושוב. זו השעה שבה אני שואלת את הקטנה "את רוצה משהו לאכול?" ובמקביל מנסה להריץ בראש את כל הדברים שאפשר לשלוף או להכין בכמה דקות, שהם לא ממתק, עוגייה או חטיף. הקטנה מושיטה ידיים וקוראת בהתלהבות "מנהמנהמנה!!!" שזו הדרך שלה לומר "כן, תודה, אשמח לנשנש משהו קל". גמדת הבית, שכבר משועממת עד קצות האצבעות מציעה פתאום "אמא, אני אכין לה. תשתי קפה". הפה שנפער בהפתעה נסגר מהר כדי לא להרוס את הרגע ואני צופה בה שולפת מהמקרר את קערת האטריות שנשארו מאתמול ומערבבת לאחותה התינוקת את אחד הנשנושים הטעימים שלנו. במקור הצ'כי-הונגרי של סבתא שלי, מכינים את המנה הזו עם אטריות רחבות, אבל אצלנו התחבבה גרסת השאריות עם אטריות דקות למרק.

מרכיבים (4 מנות):

1 חבילה קטנה אטריות דקות (200 גרם לפני בישול)

25 גרם חמאה

1/3 כוס אגוזים טחונים (כל סוג מתאים, גם שקדים)

3 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון (או יותר, איך שאוהבים)

גיוונים: קוביות קטנות של תפוח, 2-3 כפות פרג טרי טחון, 2 כפות קוקוס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האטריות במים רותחים עם מעט מלח, לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר. אם משתמשים באטריות שנשארו במקרר – יוצקים עליהן מים רותחים, ממתינים שני דקות ומסננים.

אטריות וקינמון - בהכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
ערבוב קטן והופ, מוכן|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

2 מחזירים את האטריות לסיר, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים מעל להבה נמוכה 3 דקות. טועמים ומוסיפים סוכר או קינמון לפי הטעם.

• אפשר להגיש עם מעט יוגורט או גבינה לבנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות