אוכל
תמונת AVI׃ mako

פרגית וירקות מוקפצים

קוביות פרגית עסיסית, מוקפצות ברוטב עם פטריות, פלפלים וזוקיני. מוגש עם אורז תאילנדי, רוטב צ'ילי חמוץ מתוק וסלט נבטים חריף

שלי הרמן | מאסטר שף | פורסם 03/12/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פרגיות

2 זוקיני

פלפל חריף

פלפל אדום (גמבה)

פטריות (שמפניון ופורטבלו)

לרוטב:

רוטב סויה

3 שיני שום כתושות

שמן שומשום

פלפל חריף

מלח

פלפל

לאורז:

3/4 כוס אורז תאילנדי שטוף

גרעינים מקלח תירס אחד

בכף שמן זית

1/2 1 כוסות מים

ענף למון גראס, דפוק

קליפות מחצי לימון

כפית מלח

1/2 כוס חלב קוקוס

דפי אורז

שמן לטיגון עמוק

לרוטב צ'ילי חמוץ מתוק:

2 צ'ילי אדום טרי כתוש

4 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ

1/2 כפית מלח

2 כפות חומץ אורז

קצת מים

לסלט נבטים חריף:

1/2 צ'ילי חריף

2 בצלי שאלוט

4 עגבניות שרי

3 לוביות קצוצות

חופן פפאיה ירוקה, פרוסה לגפרורים דקים

חופן עלי נענע קצוצה

כוסברה קצוצה

נבטים חרדליים

רוטב סויה

1/2 כפית שמן סומסום

1/2 כף חומץ אורז

אופן ההכנה:

1 חותכים את הפרגיות לקוביות קטנות. מערבבים את כל חומרי הרוטב. משרים את הפרגיות החתוכות ברוטב.

2 מטגנים בשמן זית את האורז והתירס. מוסיפים כוס וחצי מים, ענף הלמון גראס, קליפות הלימון והמלח. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה ומוסיפים לבסוף את חלב הקוקוס.

3 מכינים רוטב צ'ילי חמוץ מתוק: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב בסיר, עד שמתקבל רוטב סמיך.

4 מכינים סלט נבטים חריף: מעבדים את הצ'ילי, בצלי השאלוט, עגבניות השרי, הלוביה והפפאיה במכתש ועלי. מוסיפים לפי הסדר: חופן עלי נענע קצוצה, כוסברה קצוצה, נבטים חרדליים. מעל זה מוסיפים רוטב סויה, שמן סומסום וחומץ אורז.

5 מקפיצים את הפרגיות במחבת לוהטת, עד שהן מקבלות צבע חום. מוסיפים את הירקות (למעט הפטריות), ומקפיצים ביחד עם הפרגיות. מוסיפים את הרוטב בו השרינו את העוף יחד עם עוד מצקת אחת של מים (או ציר עוף). מבשלים כ-15 דקות, מוסיפים את הפטריות ומכבים את האש.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!