תמונת AVI׃ mako
תפוחי אדמה בפיתה
המתכון למנה המיתולוגית של אייל שני - מעדן מהביל ומענג של פחמימות בריבוע, שכל ביס בו נפלא יותר מקודמו
אייל שני | מבשלים ביחד
| פורסם 06/06/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 ק"ג תפוחי אדמה לבנים
1 חבילה מלח גס
1/2 כוס שמן זית
מלח ים
2 גביעי שמנת חמוצה של פעם
4 פיתות
אופן ההכנה:
1 מביאים לרתיחה סיר עם מים, כף מלח ותפוחי האדמה (בקליפתם) ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם 80% מוכנים - מצב שבו מזלג ננעץ בהם כמעט בקלות.
2 מסדרים את תפוחי אדמה על מגש אפייה שסודר מראש עם המון מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20 דקות.
3 חוצים את תפוחי האדמה ומעבירים את בשרם לקערה, יוצקים מעליהם את שמן הזית, מפזרים מעט מלח ים ומערבבים ביד. זהירות חם מאוד!
4 מורחים שמנת חמוצה בפיתה, מכניסים את בשר תפוחי האדמה ואוכלים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!