אוכל
תמונת AVI׃ mako

תפוחי אדמה בפיתה

המתכון למנה המיתולוגית של אייל שני - מעדן מהביל ומענג של פחמימות בריבוע, שכל ביס בו נפלא יותר מקודמו

אייל שני | מבשלים ביחד | פורסם 06/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג תפוחי אדמה לבנים

1 חבילה מלח גס

1/2 כוס שמן זית

מלח ים

2 גביעי שמנת חמוצה של פעם

4 פיתות

אופן ההכנה:

1 מביאים לרתיחה סיר עם מים, כף מלח ותפוחי האדמה (בקליפתם) ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם 80% מוכנים - מצב שבו מזלג ננעץ בהם כמעט בקלות.

2 מסדרים את תפוחי אדמה על מגש אפייה שסודר מראש עם המון מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20 דקות.

3 חוצים את תפוחי האדמה ומעבירים את בשרם לקערה, יוצקים מעליהם את שמן הזית, מפזרים מעט מלח ים ומערבבים ביד. זהירות חם מאוד!

4 מורחים שמנת חמוצה בפיתה, מכניסים את בשר תפוחי האדמה ואוכלים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!