אוכל

גלילות חציל ממולאות

חצילים ממולאים בכבד היושבים על סלט עלי רוקט חמצמץ ומחכים רק לכם

אלקנה ביטון | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 26/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 חצילים
קילו כבד עוף
בצל חתוך לרצועות
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
צ'ילי חריף קצוץ
שמן זית

לרוטב

2 עגבניות חתוכות לקוביות (יש לשמור על הנוזלים)
בצל פרוס
5 שיני שום קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
כוס וחצי מים חמים
מלח
פלפל

לסלט

עלי בייבי
בצל סגול חתוך לרצועות
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים
כף שמן זית
כפית מלח
1/2 כפית פלפל גס
מיץ לימון

כלים

מחבת
רשת תנור
מחבת לכבדים
מחבת לחצילים
תבנית תנור
קערה לסלט

אופן ההכנה:

הכנת הרוטב:

1 במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.

2 מוסיפים את הפלפל החריף, העגבניות ונוזליהן.

3 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

4 מוסיפים כוס וחצי מים חמים.

5 טועמים ומתבלים.

הכנת החציל והכבד:

1 מקיזים דם בתנור על הרשת (להכשיר את הכבד), מטגנים במחבת עד לסגירה, ממליחים וקוצצים גס.

2 את החצילים חותכים לאורך לרצועות.

3 מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את החצילים עד להשחמה. לאחר מכן יש לצנן את החצילים.

4 מניחים מעט מתערובת הכבד על קצה החציל ומגלגלים.

5 מסדרים את החצילים בתבנית ויוצקים עליהם את רוטב העגבניות.

6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות לכ 20 דקות.

הכנת הסלט:

1 מערבבים את כל המרכיבים בקערה.