אוכל
צילום׃ אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות

מרובעי גרנולה, חמוציות וחמאת בוטנים

חטיף אנרגיה בריאותי וטעים - קל להכנה ומושלם לנשנוש בעבודה

איילת הירשמן | שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות | פורסם 15/09/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2/3 כוס חמאת בוטנים חלקה
3/4 כוס דבש
50 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית מלח
3 כוסות גרנולה מוכנה, עם אגוזים או זרעוני דלעת או שניהם
2/3 כוס חמוציות מיובשות

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2 שמים במחבת את חמאת הבוטנים, הדבש, החמאה, תמצית הווניל והמלח ומחממים על להבה בינונית כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחמאה נמסה לגמרי וחמאת הבוטנים והדבש מתרככים. מסירים מהכיריים. מוסיפים למחבת את הגרנולה ואת החמוציות, מערבבים ויוצקים לתבנית. אופים 25 דקות. מוציאים ומצננים רבע שעה. חותכים לריבועים.

3 אורזים בקופסה ולוקחים לעבודה (או שומרים בקופסה אטומה עד שבוע, אם מצליחים).