אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

שקשוקה חצילים ותרד

עלי תרד, חציל שרוף ויוגורט כבשים משתלבים לכדי שקשוקה מקורית, צבעונית ועזת טעמים

גולן גורפינקל, מסעדת דלאל | מחלבות גד | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חציל בינוני
כוס עלי תרד שטופים, ללא הגבעולים
עגבנייה קלופה, חתוכה לרבעים
כף שמן זית
בצל קטן, קצוץ דק
שן שום כתושה
כפית שטוחה לימונים כבושים קצוצים (או מעט מיץ לימון)
2-4 טבעות דקות של פלפל חריף (תלוי ברמת החריפות הרצויה)
3 ביצים
מלח ופלפל לבן
כף גדושה יוגורט כבשים

אופן ההכנה:

1 קולים את החציל על להבת הגז (עדיף על רשת), עד שכל צדדיו הופכים קריספיים, אך לא משנים צבעם לאפור.

2 חוצים את החציל ומרוקנים את בשרו בעזרת כף. את הקליפה השחורה זורקים. מחממים מחבת עמוקה עם כף שמן הזית.

3 מוסיפים את רבעי העגבנייה ומטגנים כדקה-שתיים עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים כ-30 שניות. 

4 מוסיפים את בשר החציל, השום, הלימון הכבוש, הפלפל החריף, המלח והפלפל הלבן ומערבבים.

5 שוברים את הביצים פנימה תוך שמקפידים להשאיר את החלמון בשלמותו.

6 מוסיפים את התרד. מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל כף גדושה של יוגורט כבשים גד.