אוכל
צילום׃ עודד קרני, mako אוכל

טבעת תירס ושתי גבינות (עם פטריות)

מתאבן מצויין לארוחה חלבית

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 04/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות קמח תירס מאיכות טובה
3 כוסות מים רותחים
2 כוסות חלב
50 גרם חמאה
100 גרם גבינת קוטג`
מלח ופלפל בנדיבות
מעט אגוז מוסקט מגורר
200 גרם גבינת "עמק", או "אדמר", או "נהריה", חתוכה לקוביות
150 גרם גבינה צפתית, חתוכה לקוביות

למלית הפטריות

200 גרם פטריות יער (ירדן),מנוגבות במגבת נייר, חתוכות גס מאד
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 שמים קמח תירס, מים, חלב, חמאה, גבינת קוטג`, מלח ופלפל בסיר גדול ומבשלים 5 דקות תוך בחישה לעיסה אחידה ומעובה. 2. מוסיפים אגוז מוסקט וקוביות גבינה, בוחשים היטב במשך דקה, או עד שהגבינות מתרככות, ומסירים מהאש. 3. מכינים תבנית טבעתית, שוטפים את התבנית במים קרים, כדי שהשליפה תהיה קלה. 4. מעבירים לתבנית, בה 10 דקות והופכים על הצלחת. 5. מקפיצים את הפטריות בשמן הזית במשך דקות ספורות, ומסירים מהאש לפני שיתכווצו. מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל גרוס. 6. ממלאים את החור בטבעת, ומגישים. את מה שנותר אפשר לחמם במיקרוגל, או לפרוס ולקלות בטוסטר אובן.