צילום׃ דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
כבד קצוץ לארוחת החג
זיכרונות ארוחת החג לא שלמים בלי טעם הכבד הקצוץ. מתכון מצוין לשולחן החג
רוני מנדלמן | mako אוכל
| פורסם 27/09/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
קילו כבד נקי
שלוש כפות שמן קנולה
3 בצלים גדולים חתוכים גס
5-6 ביצים קשות חתוכות
מלח
פלפל
מטחנת בשר או לחלופין מג'ימיקס
מחבת
כף גדולה ומחוררת
כלי מתכת להכשרת הכבדים
כף עץ לערבוב
קרש חיתוך
סכין חיתוך
סיר לבישול הביצים
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכשרת הכבדים: מניחים בכלי מתכת את הכבדים על אש נמוכה, עד שהם מגירים את הדם.
2 מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את הכבדים עד שהם משנים צבע.
3 מוסיפים את הביצים הקשות ומערבבים עם הבצל והכבדים עד שהם רכים ומדיפי ניחוחות טובים.
4 מוציאים בכף מחוררת ומעבירים דרך מכונת בשר (מעדיפים כבד במרקם גס? קצצו אותו בסכין).
5 מעבירים לקערה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!