אוכל
צילום׃ דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות

כבד קצוץ לארוחת החג

זיכרונות ארוחת החג לא שלמים בלי טעם הכבד הקצוץ. מתכון מצוין לשולחן החג

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 27/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

קילו כבד נקי

שלוש כפות שמן קנולה

3 בצלים גדולים חתוכים גס

5-6 ביצים קשות חתוכות

מלח

פלפל

מטחנת בשר או לחלופין מג'ימיקס

מחבת

כף גדולה ומחוררת

כלי מתכת להכשרת הכבדים

כף עץ לערבוב

קרש חיתוך

סכין חיתוך

סיר לבישול הביצים

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכשרת הכבדים: מניחים בכלי מתכת את הכבדים על אש נמוכה, עד שהם מגירים את הדם.

2 מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את הכבדים עד שהם משנים צבע.

3 מוסיפים את הביצים הקשות ומערבבים עם הבצל והכבדים עד שהם רכים ומדיפי ניחוחות טובים.

4 מוציאים בכף מחוררת ומעבירים דרך מכונת בשר (מעדיפים כבד במרקם גס? קצצו אותו בסכין).

5 מעבירים לקערה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> כל המתכונים לראש השנה