אוכל
צילום׃ stock_xchng

פלאפל ירוק

עשיר בפטרוזיליה ונענע

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 05/07/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות חומוס קטן יבש
1 בצל בינוני קלוף
6-7 שיני שום קלופות
1-2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק ללא גרעינים
1/2 1 כוסות עלי נענע ללא גבעולים
1 כוס עלי פטרוזיליה ללא גבעולים
מלח דק
3/4 כפית מחוקה אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 משרים את החומוס במים ל-12 שעות. 2. טוחנים את הגרגירים במטחנת בשר יחד עם הבצל, השום, הפלפל הירוק החריף והעלים הירוקים. אפשר, ואפילו עדיף, להעביר את המסה שנוצרה פעם נוספת במטחנת הבשר, כדי שהטקסטורה תהיה יותר אחידה. 3. משהים את התערובת הטחונה בכלי מכוסה שעתיים-שלוש בטמפרטורת החדר. 4. מערבבים עם אבקת האפייה והמלח, ומשהים עוד כחצי שעה. 5. קורצים מהתערובת כדורים ומטגנים אותם בשמן עמוק.