אוכל
תמונת AVI׃ mako

סנדויץ' של ילדות: חלה עם קציצות, רוטב סלסה וטחינה

הנה כריך ששווה לגדול עליו: קציצות שמנמנות נחות על רוטב סלסה ועם סלט מעקצץ מעל ועוד בתוך חלה. תענוג

אשר לוי | מאסטר שף | פורסם 06/01/14 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם בשר טחון

1 בצל

צרור פטרוזיליה

2 שיני שום

1 תפוח אדמה בהיר קטן

פרוסת חלה יבשה שהוספגה במים

1 ביצה

חצי כפית בהרט

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כף טחינה גולמית

שמן לטיגון

לסלסה:

6 עגבניות תמר

3 שיני שום

מעט שמן זית לטיגון

כפית סוכר

כפית מלח

כפית פלפל שחור

לסלט פלפלים חריף:

3 פלפל חריף ירוק

קורט מלח

קורט פלפל

מיץ מחצי לימון

לסנדוויץ':

6 פרוסות חלה פשוטה

3 מלפפון חמוץ

אופן ההכנה:

1 הקציצות: במעבד מזון שמים את הבצל, הפטרוזיליה, שיני השום, תפוח האדמה, פרוסת חלה שהוספגה במים ונסחטה, טוחנים הכל למרקם דק.

 

2 בקערה שמים את הבשר, מוסיפים ביצה, בהרט, מלח, פלפל שחור גרוס, 2 כפות מהתערובת וכף טחינה. מערבבים את כל המרכיבים ביד ולשים מספר דקות. שמים במקרר עם ניילון נצמד למשך חצי שעה.

 

3 הסלסה: מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות. קוצצים שלוש שיני שום, מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את השום עד להשחמה קלה. מוסיפים את העגבניות עם כפית סוכר. לאחר רתיחה מבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

 

4 סלט הפלפלים החריפים: מטגנים את הפלפלים החריפים בשמן עמוק, מכניסים לשקית ולאחר צינון מקלפים את הפלפלים. חותכים לקוביות (מומלץ עם כפפות) מוסיפים מלח, פלפל ולימון.

 

5 מוציאים את הבשר מהמקרר ומטגנים קציצות לא עבות בשמן.

 

6 הרכבת הסנדויץ': מורחים סלסה על פרוסות החלה, מניחים את הקציצות ומעליהן שמים מעט מסלט הפלפל החריף. מוסיפים רצועות מלפפון חמוץ וסוגרים עם הפרוסה השנייה. להגיש עם טחינה בצד.

 

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים