אוכל
צילום׃ דן פרץ, בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים

אנטרקוט על מצע טנזיית פתיתים אפויים קוסקוס 3 צבעים

נתח בשר עסיסי, מוגש על ערימה נאה של פתיתים צבעוניים בצורת קוסקוס ופירות יבשים

| בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים | פורסם 29/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות

1/2 ק"ג פירות יבשים מעורבים: משמשים, צימוקים, שזיפים, תאנים, תמרים וכו’, חתוכים לקוביות קטנות

סוכר חום

מלח

פלפל שחור גרוס

קינמון

1/2 ק"ג פתיתים אפויים קוסקוס 3 צבעים, מבושלים על פי הוראות היצרן.

שמן זית

10 נתחי אנטרקוט טרי 350 גרם

ייו אדום יבש

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם טנזיית הפתיתים: מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את מגוון הפירות היבשים ומטגנים יחד עם הבצל, עד לזיגוג מלא.

2 מוסיפים מעט סוכר חום ומקרמלים את הפירות היבשים. מדללים את התערובת עם יין אדום איכותי. מתבלים במלח, בפלפל שחור גרוס ובקינמון על פי הטעם.

3 יוצקים את התערובת על גבי הפתיתים או מערבבים עם הפתיתים.

4 ממשיכים להכנת האנטרקוט: מחממים שמן זית לחום גבוה מאוד. מטגנים את הסטייק משני הצדדים עד לדרגת ריכוך מדיום-וול.

5 ממיסים משקע עם יין אדום ומצמצמים מעט.

6 הגשה: מניחים את האנטרקוט על גבי תבשיל טנזיית הפתיתים ויוצקים את היין המצומצם על גבי הסטייק. מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!