צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
מג'דרה מהירה
מנה ים תיכונית של עדשים, בורגול ובצל מטוגן. עשר דקות עבודה וזה שלכם
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 23/04/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 בצלים חתוכים לפרוסות
2 כוסות עדשים מבושלות קפואות
2 כוסות בורגול מהיר הכנה
1/2 כפית כמון
מעט כורכום (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית
עדשים מבושלות ומוקפאות
אופן ההכנה:
1 במחבת רחבה מטגנים את הבצל (עדיף בשמן זית), הוא צריך להיות שזוף היטב ומעט שרוף. מניחים בצד.
2 שמים את העדשים בסיר ומביאים לרתיחה. במים האלו נשתמש גם לבורגול.
3 מסננים את העדשים ומשרים את הבורגול עם אותם המים - כוס וחצי מים על כוס בורגול יבש. משרים את הבורגול כ-5 דקות.
4 בסיר עם מעט שמן זית (על אש קטנה), מניחים את הבורגול, העדשים והתבלינים מערבבים כ-5 דקות.
5 מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הבצל המטוגן מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!