אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מג'דרה מהירה

מנה ים תיכונית של עדשים, בורגול ובצל מטוגן. עשר דקות עבודה וזה שלכם

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 23/04/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 בצלים חתוכים לפרוסות

2 כוסות עדשים מבושלות קפואות

2 כוסות בורגול מהיר הכנה

1/2 כפית כמון

מעט כורכום (לא חובה)

מלח ופלפל שחור גרוס

שמן זית

עדשים מבושלות ומוקפאות

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה מטגנים את הבצל (עדיף בשמן זית), הוא צריך להיות שזוף היטב ומעט שרוף. מניחים בצד.

2 שמים את העדשים בסיר ומביאים לרתיחה. במים האלו נשתמש גם לבורגול.

3 מסננים את העדשים ומשרים את הבורגול עם אותם המים - כוס וחצי מים על כוס בורגול יבש. משרים את הבורגול כ-5 דקות.

4 בסיר עם מעט שמן זית (על אש קטנה), מניחים את הבורגול, העדשים והתבלינים מערבבים כ-5 דקות.

5 מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הבצל המטוגן מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!