פחזניות במילוי איולי, חצילים וקשקבל
חשבתם פעם על המרקם המושלם של הפחזניה עם מילוי שונה? אם לא, כדאי שתתטעמו את המנה הבאה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
200 מ"ל מים
100 גר חמאה
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
150 גר קמח מנופה
3 כפות שומשום שחור
כף זרעי כוסברה טחונה
5 ביצים
לאיולי
2 ביצים
2 כוסות שמן זית
מעט מלח
מיץ מחצי ליים
חצי פלפל צ'ילי חריף קצוץ
3 שיני שום כתושים
כף דבש
חציל שרוף שלם עם קליפות
להרכבת המנה
4 עגבניות תמר
חופן עלי בזיליקום
חבילת גבינת קשקבל
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את המים, מוסיפים את החמאה, המלח והסוכר. מחכים להמסה.
2 מוסיפים קמח מנופה, שומשום שחור, זרעי כוסברה.
3 מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד איחוד וייבוש הבצק.
4 מוסיפים 4 ביצים תוך כדי ערבוב מתמיד עד קבלת מרקם חלק.
5 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר 1. פורסים על תבנית התנור נייר אפייה ומזלפים בתנועה סיבובית ובמרווחים נאים ליחידות קטנות ויפות.
3 טורפים ביצה נוספת ומברישים במברשת סיליקון את הפחזניות.
4 מחממים את התנור ל-190 מעלות ואופים כ- 20 דק.
5 לאחר 20 דקות יש לכבות את התנור ולהשאיר מאוורר עם דלת פתוחה מעט על 0 מעלות – זה יסייע בייבוש וישמור על החלל הפנימי המבוקש בפחזניה.
האיולי:
מערבבים את כל הרכיבים בבלנדר עם להב סכין בסדר הבא: חלמונים, מזליפים לאט 2 כוסות שמן זית, מעט מלח, מיץ ליים, פלפל צילי, שום כתוש, כף דבש וחציל שרוף שלם עם קליפות. מערבלים עד לסמיכות.
הרכבת המנה:
חוצים את הפחזניות, מניחים במרכז פרוסת עגבנייה, פרוסת גבינה, עלה בזיליקום וסוגרים ככריך.