אוכל

פחזניות במילוי איולי, חצילים וקשקבל

חשבתם פעם על המרקם המושלם של הפחזניה עם מילוי שונה? אם לא, כדאי שתתטעמו את המנה הבאה

אליהב שאשון | mako אוכל | פורסם 16/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

200 מ"ל מים

100 גר חמאה

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

150 גר קמח מנופה

3 כפות שומשום שחור

כף זרעי כוסברה טחונה

5 ביצים

לאיולי

2 ביצים

2 כוסות שמן זית

מעט מלח

מיץ מחצי ליים

חצי פלפל צ'ילי חריף קצוץ

3 שיני שום כתושים

כף דבש

חציל שרוף שלם עם קליפות

להרכבת המנה

4 עגבניות תמר

חופן עלי בזיליקום

חבילת גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את המים, מוסיפים את החמאה, המלח והסוכר. מחכים להמסה.

2 מוסיפים קמח מנופה, שומשום שחור, זרעי כוסברה.

3 מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד איחוד וייבוש הבצק.

4 מוסיפים 4 ביצים תוך כדי ערבוב מתמיד עד קבלת מרקם חלק.

5 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר 1. פורסים על תבנית התנור נייר אפייה ומזלפים בתנועה סיבובית ובמרווחים נאים ליחידות קטנות ויפות.

3 טורפים ביצה נוספת ומברישים במברשת סיליקון את הפחזניות.

4 מחממים את התנור ל-190 מעלות ואופים כ- 20 דק.

5 לאחר 20 דקות יש לכבות את התנור ולהשאיר מאוורר עם דלת פתוחה מעט על 0 מעלות – זה יסייע בייבוש וישמור על החלל הפנימי המבוקש בפחזניה.

האיולי:

מערבבים את כל הרכיבים בבלנדר עם להב סכין בסדר הבא: חלמונים, מזליפים לאט 2 כוסות שמן זית, מעט מלח, מיץ ליים, פלפל צילי, שום כתוש, כף דבש וחציל שרוף שלם עם קליפות. מערבלים עד לסמיכות.

הרכבת המנה:

חוצים את הפחזניות, מניחים במרכז פרוסת עגבנייה, פרוסת גבינה, עלה בזיליקום וסוגרים ככריך.